Sådan deler du en netværksdrev

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på din Windows 'Start' -knap og vælg 'Computer'. Dette åbner en liste over harddiske på din computer.

2.

Dobbeltklik på det drev, du vil dele. I det åbne vindue skal du klikke på knappen øverst på skærmen, der er mærket 'Del med.'

3.

Vælg den gruppe eller person, som du vil dele drevet med. Vælg 'Alle', hvis du vil dele drevet med alle brugere på dit netværk. Hvis du vælger en bestemt gruppe eller person, har kun disse personer adgang til dit drev.

4.

Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger. Drevet er delt. Du kan bekræfte det ved at se drevikonet i Windows Stifinder. En lille hånd tilføjes til ikonet, der angiver, at drevet er delt.

Din Windows 7-maskine giver dig mulighed for at dele drev, mapper og filer på tværs af et netværk. Deling af et netværksdrev betyder, at du tillader andre brugere at få adgang til indholdet af harddisken. Du kan dele harddisken med alle brugere, som normalt er en opsætning, der bruges i et lille hjemmenetværk. Du kan også dele en harddisk med kun bestemte brugere, hvilket er en opsætning, der bruges på større kontorer. Windows-operativsystemet gør det nemt at dele et netværksdrev.