Sådan finder du en IP-adresse med kørsel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Venstreklik på 'Start' -knappen på proceslinjen i Windows, hvis din computer kører Windows 95 til XP. Windows-proceslinjen er generelt placeret nederst på skærmen.

2.

Venstre-klik på 'Kør' i menuen Start. Dialogboksen 'Kør' åbnes og viser en tekstboks markeret åben med 'OK' 'Annuller' og 'Gennemse' knapper.

3.

Skriv 'cmd' i tekstboksen, hvis din computer kører Windows 2000 eller XP. Skriv 'winipcfg', hvis din computer kører Windows 95 eller 98. Indsæt ikke anførselstegn, mellemrum eller tegnsætning.

4.

Venstreklik på 'OK' -knappen. En sort boks med hvid tekst, der ligner en DOS-prompt, vises for Windows 2000 og XP-brugere. Der vises et IP-konfigurationsvindue, der viser computerens IP-adresse i en boks, hvis computeren kører Windows 95 eller 98.

5.

Skriv 'ipconfig' ved blinkende markør og tryk på 'Enter'. Indsæt ikke anførselstegn, mellemrum eller nogen tegnsætning. Computerens IP-adresse vises som en serie med fire periodeseparerede tal til højre for ordene 'IP-adresse'.

Tips og advarsler

  • Hvis du indtaster nogen af ​​kommandoerne i denne artikel forkert, kan det resultere i en 'kommando ikke anerkendt' fejl. Dobbeltkryds dit input for at undgå forvirring.
  • Når en computerbruger bliver bedt om hans eller hendes IP-adresse, vil det normalt være under et opkald til teknisk supportpersonale, eller når du opretter et hjemmenetværk. Mindre hyppige vil være tidspunkter, hvor en bruger kan spille et spil online eller forsøge at oprette forbindelse til et andet persons eller virksomhedens netværk. At finde en IP-adresse på en computer, der kører Windows, er en simpel opgave, og at vide, hvordan man gør det, kan spare tid.