Sådan sikres mit Netgear

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en internetbrowser og naviger til routerens kontrolpanel. Type 192.168.0.1 eller 192.168.1.1, afhængigt af modellen, i browserens adresselinje.

2.

Indtast brugernavn og adgangskode for at få adgang til routerens kontrolpanel. Standardbrugernavnet er admin og standardadgangskoden er adgangskode. Se brugervejledningen, hvis denne kombination ikke virker.

3.

Klik på linket 'Trådløse indstillinger' under 'Opsætning' overskriften.

4.

Vælg 'WEP' eller 'WPA' som den ønskede sikkerhedstype. Wired Equivalent Privacy (WEP) er ældre og anses for mindre sikker. Wi-Fi Protected Access (WPA / WPA2) genererer ny kryptering nøgler hver gang en enhed parrer med routeren, hvilket gør den mere sikker.

5.

Indtast den nye 'Passphrase' i tekstfeltet eller tryk på 'Generer' routeren tildeler automatisk en tilfældig adgangskode og derefter 'Apply' for at gemme indstillingerne.

Tips og advarsler

  • Alle Wi-Fi-enheder kræver dig at indtaste den nye adgangskode, før du genopretter forbindelse til netværket, efter at sikkerhedsindstillingerne er blevet ændret. Gem passordet på et sikkert sted til fremtidig reference.
  • Ikke alle mobile enheder kan oprette forbindelse til en WPA-beskyttet router . For eksempel kan Nintendo DS ikke.
  • Netgear routere giver brugere mulighed for at forbinde flere computere på et enkelt netværk. Dette gør det muligt at surfe på internettet, dele filer og lave sikkerhedskopier af vigtige oplysninger. Netværket kan være en kombination af trådløst forbundne computere og computere, der er tilsluttet direkte til routeren via et Ethernet-kabel, afhængigt af Wi-Fi-funktionerne i routermodellen. Sikring af dette netværk med adgangskodebeskyttelse forhindrer uautoriserede brugere i at bruge internettet eller stjæle filer fra de andre computere, der er tilsluttet routeren.