Sådan søger du efter en WiFi-forbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Se, om din computer har et internt WiFi-kort, før du forsøger at søge efter et WiFi-signal. Et internt WiFi-kort giver dig den øjeblikkelige evne til at søge efter og slutte sig til et trådløst netværk uden at skulle have det besvær med at finde og bruge et ekstra stykke hardware. Hvis din computer har et internt kort, er disse oplysninger let tilgængelige i manualen eller specifikationsarket, der leveres sammen med din computer.

2.

Brug en ekstern WiFi USB-dongle og -stik det til din computer, hvis du mangler et internt WiFi-kort. Dette hardware er nødvendigt for at kunne modtage et WiFi-signal. Donglen, som kun er et lille stykke hardware, der ikke er meget større end en nøgle, stikker direkte ind i en USB-port på forsiden, bagsiden eller siden af ​​din computer, afhængigt af maskinens konstruktion og portplacering.

3.

Klik på det trådløse ikon på computerens skrivebordsområde. Hvis du bruger en Mac, vil dette ikon være på højre side af den øverste værktøjslinje, der ligger ved siden af ​​volumenikonet. Hvis du bruger en pc, vil dette ikon være helt til højre på den nederste værktøjslinje.

4.

Vælg et trådløst netværksnavn fra den tilgængelige liste over netværk, der vises efter du klikker på det trådløse ikon. Disse navne repræsenterer alle de signaler du optager og er teoretisk i stand til at slutte sig til. Husk dog, at nogle af disse netværk kan være beskyttet med adgangskode, og det vil derfor ikke være muligt at bruge en sådan forbindelse, hvis du ikke har tilladelse til at gøre det.

5.

Giv din computer et øjeblik til at deltage i det valgte netværk. Hvis det er adgangskodebeskyttet, åbnes et vindue, der spørger om et kodeord. Indtast adgangskoden, hvis du har den nu. Efter et minut blinker det trådløse ikon eller viser en statusmeddelelse, der bekræfter, at du er tilmeldt WiFi-forbindelsen.

At søge efter en WiFi-forbindelse på din computer er mulig via to forskellige måder. Hvis din computer har et internt WiFi-kort om bord, kan du straks starte søgningen uden yderligere hardware. Hvis du ikke har et sådant kort, kan du også benytte muligheden for at tilslutte en ekstern USB WiFi-enhed og bruge den til at søge efter og hente trådløse signaler. Under alle omstændigheder er søgning og tilslutning til et WiFi-netværk en procedure, der ikke kræver nogen eksisterende viden om de tekniske processer bag trådløse netværk.