Hvordan opbygger jeg trådløse netværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut den trådløse gateway til dit eksisterende bredbåndsmodem ved hjælp af CAT-5-netværkskablet.

2.

Få adgang til din trådløse gateway ved Tilslutning af din pc til gatewayen med et CAT-5-kabel. Åbn en browser på din pc og indtast gatewayens konfigurationsadresse. Når gateway-konfigurationssiden er indlæst, skal du indtaste gatewayens standardadministratoroplysninger. Dette varierer med forskellige gateways, så læs dokumentationen, der fulgte med din gateway.

3.

Opret dit trådløse netværk ved at få adgang til konfigurationsmenuen på det trådløse netværk på din router. Alle trådløse routere leveres med et standardnetværksnavn (kaldet en sikker sætidentifikator eller SSID) indstillet af producenten. Skift standard SSID til et unikt netværksnavn for at undgå eventuelle konflikter med naboer, der muligvis kører lignende hardware til deres eget trådløse netværk.

4.

Sørg for at sikre dit trådløse netværk ved at vælge en krypteringsprotokol som WPA-TKIP og oprette en adgangskode, der vil være nemt for dig at huske, men svært for andre at gætte. Dette trin er valgfrit, men vil medvirke til at forhindre uautoriseret adgang til dit netværk.

5.

Konfigurer din pc for at få adgang til dit nye trådløse netværk. Højreklik på ikonet for det trådløse netværkskort på din pc og åben 'Netværk og deling.' Klik på 'Opret forbindelse til netværk' og vælg det trådløse netværk, du oprettede. Indtast den adgangskode, du valgte, og klik på 'Connect'. Du skal nu være forbundet til dit nye trådløse netværk.

Tips og advarsler

  • Vælg et fysisk sted for din trådløse router. Ideelt set er denne placering centralt beliggende i dit hjem, tæt på dit bredbåndsmodem og uden større fysiske hindringer, som f.eks. En tyk mur eller søjler.
  • Nogle bredbåndsinternetudbydere vil levere et bredbåndsmodem, der kan også fungere som en trådløs gateway. Kontakt din bredbåndsudbyder for at få yderligere oplysninger.
  • Avancerede brugere kan vælge at aktivere yderligere foranstaltninger for at sikre sikkerheden ved deres trådløse forbindelse, herunder deaktivering af udsendelse af SSID'en og muliggørelse af MAC-adressefiltrering, så kun autoriserede enheder får adgang til netværket.
  • Skift standardadgangskoden på din trådløse router så hurtigt som muligt. Hvis du ikke gør det, udgør det en sikkerhedsrisiko for dit hjemmenetværk.
  • Undgå at give personlige oplysninger i dit SSID, som f.eks. Dit husnummer, familienavn eller andre potentielt sikre oplysninger.
  • Trådløse hjemmenetværker gør det nemt at dele bredbåndsforbindelse med hele husstanden uden brug af besværlige og stygge kabler. Et korrekt konfigureret trådløst hjemmenetværk giver adgang til alle husholdnings trådløse enheder, som f.eks. Desktops, bærbare computere, konsoller og andre smarte enheder, samtidig med at beskyttelsen af ​​husstandsnets sikkerhed sikres ved ikke at tillade uautoriserede enheder adgang.