Sådan aktiveres Netbeui i Win98

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' og vælg 'Indstillinger'. Klik på 'Kontrolpanel'. Dobbeltklik på 'Netværk' i dette vindue for at få vist netværksindstillingerne.

2.

Klik på knappen 'Tilføj' for at åbne et nyt guidenvindue. Vælg 'NetBEUI' fra listen over protokoller. Klik på 'OK'. Indsæt Windows 98-cd'en i drevet, hvis du bliver bedt om det. Det tager kun et par sekunder for installationsprocessen at tilføje NetBEUI til din liste over protokoller.

3.

Klik på 'Luk' efter installationen af ​​protokollen. Bemærk i vinduet 'Netværkskonfiguration', at 'NetBEUI' er opført som en af ​​de protokoller, der er installeret på din maskine. Klik på 'OK' for at lukke vinduet med hovednetværksegenskaber.

Netbeui-protokollen blev tilføjet til Windows 98-maskiner, så computere kunne dele filer og mapper på tværs af et peer-to-peer-netværk. Netbeui tillod hver Windows 98-maskine at se filer ved hjælp af computernavnet og et kortlagt netværksdrev. Denne protokol tilføjes ikke typisk til nyere computere, men gamle Windows 98-maskiner krævede protokollen til fildeling.