Sådan deler du en lokal mappe med en fjerncomputer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' knappen i din proceslinje. Klik på 'Computer' og naviger til placeringen af ​​den mappe, du vil dele på netværket.

2.

Højreklik på din mappe og vælg 'Del med.' Flere menuvalg vises. Vælg 'Hjemmegruppe' for at dele mappen med alle andre netværksbrugere. Dette er gavnligt for dit lille hjemmenetværk, hvor tilladelser ikke er en prioritet.

3.

Vælg 'Del med' for at angive de brugere og grupper, som du vil dele din mappe med . Et nyt vindue åbnes med en liste over brugere og grupper konfigureret på netværket.

4.

Vælg den enkelte bruger eller gruppe fra listen og klik på 'OK'. Dette deler netværksmappen med det samme. For at kontrollere delingen skal du dobbeltklikke på dit computernavn på venstre side af dit åbne Explorer-vindue. Delen vises i listen over delte filmapper, som verificerer, at din mappe er delt korrekt.

Deling af mapper på din Windows-maskine gør det lettere for dig at tillade andre netværksbrugere at læse, redigere og slette indholdet i mappen. Deling af mapper gør det også lettere at dele filer i stedet for at sende dem frem og tilbage til ændringer. Windows-operativsystemet gør det nemt at dele en fil og indstille brugerrettigheder. Det giver dig mulighed for kun at dele mapper med bestemte grupper eller personer på netværket.