Sådan finder du ud af, om et skrivebord har brug for en trådløs netværksadapter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', og højreklik derefter på 'Computer' eller 'Denne computer' for at hente en pop op-liste. Vælg 'Egenskaber' fra listen for at åbne vinduet Systemegenskaber. Du kan også højreklikke på ikonet 'Denne computer', hvis det er på skrivebordet for at hente pop oplisten og vælge 'Egenskaber'. Vinduet Systemegenskaber åbnes.

2.

Vælg fanen 'Hardware' og klik på 'Device Manger'. Hvis du bruger Windows Me eller 98, skal du vælge fanen 'Enhedshåndtering' fra de tilgængelige faner. Hvis du bruger Windows 7, skal du klikke på 'Enhedshåndtering' på venstre side af vinduet Systemegenskaber. Enhedshåndteringsvinduet åbnes.

3.

Klik på 'Netværksadaptere' fra listen over enheder i vinduet. Netværksadaptere, der er installeret på din stationære computer, vises. Hvis du ikke kan se en adapter, der har ordene 'Trådløs adapter,' '802.11' eller 'WiFi-adapter', skal du have en installeret for at få adgang til et trådløst netværk.

Tips og Advarsler

  • Trådløse netværkskort er tilgængelige som USB-enheder, der forbinder via din USB-port. Dette eliminerer behovet for at åbne din stationære computer for at installere en ny adapter, hvis den ikke har en.
  • For at din stationære computer skal oprette forbindelse til et trådløst netværk, skal den have en trådløs netværkskort installeret. Selvom de fleste bærbare computere sælges med en trådløs adapter allerede installeret, er mange stationære computere ikke. De forbinder normalt med et netværk via en kablet Ethernet-forbindelse. Før du forsøger at forbinde dit skrivebord til et trådløst netværk, skal du først kontrollere, om der er installeret en trådløs adapter.