Sådan køber du internationale domænenavne

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kig på internationale webudvidelser. Hvis du endnu ikke er sikker på, hvilke domæner du vil købe, vil det hjælpe med at se hvilke bogstaver der svarer til hvilke lande. For at se en liste, se Ressourcer.

2.

Vælg et webhostingfirma, hvorfra du skal købe dine domænenavne. Ifølge webstedet for forbrugerplaceringer er GoDaddy.com og Host Gator velrenommerede webhoste.

3.

Klik på knappen 'Domæner' på webstedet for den webhost, du vælger. Siden vil have et søgefelt for at indtaste det domænenavn, du vil købe. Du skal oprette et unikt domænenavn, der skal vedhæftes til din valgte udvidelse. Tænk på variationer af dette navn, hvis den du vælger allerede er taget.

4.

Tilføj hvert domænenavn, du ønsker at købe til din indkøbskurv på hjemmesiden. Følg vejledningen for at købe dine domænenavne. De fleste websteder tilbyder en aftale, når flere domænenavne er købt. Dit domænenavn vil blive ejet af dig i et år. Hvis du ikke fornyer det, vil du miste det.

Et domænenavn er hovedsagelig adressen til et websted. Hver hjemmesideadresse slutter i en udvidelse af normalt to eller tre bogstaver. For eksempel er .com, .org og .net alle websiteudvidelser. For websteder fra andre lande har webadressen ofte en tobogstavskode, der angiver hvilket land det er fra. Disse ikke-amerikanske hjemmesider anses for at have internationale domænenavne. At købe internationale domænenavne kan nemt udføres fra USA via et af mange webhostingssteder på internettet.