Sådan opretter du en computer til computer ad hoc-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Windows Vista eller Windows 7

Klik på 'Start' knappen og vælg 'Connect to' og klik derefter på 'Konfigurer en forbindelse eller netværk' og vælg ' Opsæt et ad hoc-netværk (computer til computer) '. Følg vejledningen på skærmen. Dette er hovedcomputeren på netværket, og alle andre computere vil oprette forbindelse til denne maskine.

2.

Slut hovedcomputeren til internettet via en kablet forbindelse, hvis du ønsker at dele Internet med de andre computere på ad hoc-netværket.

3.

Slut de andre computere til ad hoc-netværket ved at kigge efter det navn, du angav i første trin. Vælg netværket og klik på 'Connect'. Indtast et kodeord, hvis der blev oprettet noget.

Windows XP

1.

Aktivér internetforbindelse deling på computeren, der har en kabelforbindelse til internettet. Klik på 'Start' og derefter på 'Kontrolpanel' og klik derefter på 'Netværk og internetforbindelser' og klik på 'Netværksforbindelser.' Højreklik på din internetforbindelse og klik på 'Egenskaber', og klik derefter på fanen 'Avanceret'. Marker 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse under' Internet Connection Sharing. 'Klik på' OK 'og klik derefter på' Ja 'for at bekræfte.

2.

< p> Opret ad hoc-netværket ved at klikke på 'Start' og derefter på 'Kontrolpanel' og derefter klikke på 'Netværk og internetforbindelser' og klik på 'Netværksforbindelser.' Højreklik på din trådløse forbindelse og vælg 'Egenskaber' og klik på fanen 'Trådløse netværk'. Klik på knappen 'Tilføj', og lav derefter et navn til dit ad hoc-netværk. Fjern 'nøglen leveres automatisk til mig' og tjek 'dette er en computer til computer ad hoc) netværk. 'Opret en adgangskode, hvis du ønsker det, klik derefter på' OK 'og derefter' OK 'igen for at bekræfte.

3.

Tilslut andre computere til ad hoc netværk ved at give dem netværksnavnet (SSID) for det netværk, du netop har oprettet og adgangskode (hvis du oprettede et kodeord). Windows registrerer automatisk en ny netværksforbindelse, klik på den tilsvarende SSID og tilslut adgangskoden og bekræft, om der findes).

Tips og advarsler

  • Overførsel af data via en usikker forbindelse kan udsætte dig for hackere. Tillad kun et ad hoc-netværk, hvis du kender den person, der har oprettet det, Må ikke oprette forbindelse til et ad hoc-netværk på et offentligt sted. Dette er en fælles måde at stjæle data på. (reference 4)
  • Selvom computere med et trådløst netværkskort kan oprette forbindelse til en trådløs router til internetadgang, er der en mindre kendt funktion kaldet ad hoc-netværk, der gør det muligt for computere med trådløse netværkskort at oprette forbindelse direkte til hinanden. Så hvis du skal overføre filer fra en computer til en anden, spille et multiplayerspil eller dele internetforbindelsen på en computer, kan et ad hoc-netværk være det, du leder efter.