Sådan oprettes en hurtig Apache-server på Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Besøg WAMPServer-webstedet og kontroller, at din maskine har de nyeste krav til installation. Du skal måske opgradere din Windows-software for at kunne installere produktet.

2.

Download WAMP5, den nyeste version af WAMP i juli 2010. Gem installationspakken på dit skrivebord.

3.

Installer installationspakken ved at dobbeltklikke på den. Følg de enkle og næsten automatiske installationer på skærmen. Vælg en mappested for 'www' -mappen.

4.

Installationen vil blive afsluttet, når Apache Server kører. Det kan startes og stoppes sammen med MySQL og PHP.

5.

Download og installer tidligere versioner af PHP og MySQL, hvis du har brug for dem til bestemte applikationer.

Tips og advarsler

  • Installationsprocessen for WAMP er ret simpel. Installering af Apache er imidlertid ikke ligefrem simpelt eller ligetil. Første gang du installerer WAMP, installeres Apache for dig. Chancerne er meget gode, men du har brug for den ledsagende PHP og MySQL alligevel.
  • Hvis noget ikke synes at fungere, skal du kontrollere, at du har den nødvendige version af Windows til den installation, du downloadede.
  • Apache-serversoftwaren er tilgængelig for både Unix- og Windows-operativsystemer. Siden introduktionen i 1996 er det blevet den mest populære og udbredte internet webserver software. Apache Server-stiftelsens projekt, Apache webserver software distribueres som open source software og bruges af store og små virksomheder, såvel som den amerikanske regering og NASA. Den hurtigste måde at installere Apache på et Windows-system på er at bruge en WAMP Server, som står for Windows Apache MySQL og PHP - alt hvad du behøver for en grundlæggende webserver.