Sådan opsættes et trådløst modem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut dit kabel eller DSL linje til kabel- eller DSL-indgangsporten på dit trådløse modem. Sæt netadapteren i den rigtige port på dit trådløse modem og til en stikkontakt.

2.

Tænd for din computer. Klik på 'Start' og vælg 'Connect to.' Søg gennem listen over trådløse internetforbindelser og find dit nyligt tilsluttede trådløse modem. Vælg det og klik på 'Connect.' Bemærk, at navnet på den trådløse forbindelse svarer til dit trådløse modems mærke. Hvis Motorola fremstiller dit modem, skal du kigge efter 'Motorola' i listen over trådløse netværk.

3.

Åbn en internetbrowser og indtast '192.168.XX', hvor du erstatter 'X 'med din trådløse modems nøjagtige IP-adresse. Indtast standard brugernavn og adgangskode i de relevante felter, klik på 'Log på' eller tilsvarende. Se brugerens manual for den nøjagtige standard IP-adresse, brugernavn og adgangskode til dit trådløse modem.

4.

Find sektionen 'Administrativ' for din trådløse modem. Indtast et unikt brugernavn og kodeord. Gem indstillingerne. Dette vil beskytte uautoriserede ændringer til dine trådløse netværksindstillinger.

5.

Find sektionen 'Trådløs sikkerhed' til din trådløst modem Vælg 'WEP' som sikkerhedstype og vælg '128 bits' og '26 hexs cifre' for krypteringstypen. Klik på 'Generer' eller tilsvarende og optag adgangstasten. Bemærk, at hvis det trådløse modem genererer flere adgang nøgler, optag kun den første. Dette er dit kodeord for at få adgang til det trådløse modem. Hold adgangstasten på et sikkert sted, hvor du altid kan finde den.

Et trådløst adgangspunkt giver dig mulighed for at oprette forbindelse til internettet i hele dit hjem uden brug af kabler. I de fleste tilfælde skal du tilslutte en trådløs router til dit kabel- eller DSL-modem til trådløs internetadgang, men et trådløst modem gør det muligt at kombinere de normale funktioner for både modemet og routeren. Dette giver mindre rod på dit trådløse adgangspunkt. Det er også mere omkostningseffektivt, da du ikke behøver købe både et modem og en router.