Sikkerhed af Wi-Fi og kreditkort køb

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Offentligt Wi-Fi

Ikke-krypterede offentlige Wi-Fi-netværk kan bruges af kriminelle til at overvåge data og indsamle oplysninger for at begå identitetstyveri. En kriminel kan muligvis oprette sit eget Wi-Fi-netværk med samme navn som et legitimt netværk, og den kriminelle kan forsøge at få brugerne til at oprette forbindelse til hans netværk, hvor datatrafikken kan overvåges. Dette kaldes en 'Mand i Middle Attack.'

Privat Wi-Fi

Private Wi-Fi-netværk er generelt sikre at bruge til finansielle transaktioner, forudsat at de grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger træffes. Private Wi-Fi-netværk skal have kryptering aktiveret. Computere, der har adgang til trådløse netværk, bør bruge firewallsoftware til at beskytte den mod mulige angreb, i henhold til den elektroniske sikkerhedsside på Microsofts websted.

Virtuelle private netværk

Hvis et kreditkort skal bruges og den eneste internetforbindelse Tilgængelig er et offentligt Wi-Fi-adgangspunkt, på Technet-webstedet hedder det, at et virtuelt privat netværk (VPN) skal bruges til at yde et andet lag af databeskyttelse. Anerkendte online-forhandlere tager typisk forholdsregler for at sikre deres kunders kreditkortoplysninger. Hvis du bruger en Wi-Fi-forbindelse, mens du handler online, kan transaktions- og finansoplysninger oplyses til bestemte kriminelle, hvis der ikke træffes enkle trin.