Dataoverførselsdefinition

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Dataoverførsel flytter data mellem to punkter. Disse punkter kan være computere, servere eller netværk. Typisk initierer brugeren eller den lokale computer overførslen i et forsøg på at få oplysninger. Computere bruger forskellige protokoller til at fuldføre disse dataoverførsler.

Typer

Dataoverførsel sker, når en bruger får adgang til et websted, overfører et billede, kontrollerer e-mail, forbinder til en webhost eller spiller et online spil. Dataoverførsel kan henvises til i de protokoller, computere bruger. For eksempel er webbrowsing afhængig af hypertekstoverførselsprotokollen, mens filoverførsler bruger filoverførselsprotokol.

Overvejelser

Nogle organisationer bruger en mere begrænset version af dataoverførsel til at henvise til ressourcer, som en kunde bruger. I web-hosting-termer betyder det den båndbredde, som et websted bruger, når besøgende får adgang til indholdet på hjemmesiden. Web værter måler typisk browser (HTTP) og filoverførsel (FTP) overførsel som en del af hele. Internetudbydere bruger dataoverførsel til at betyde indholdets størrelse, som brugeren har fået adgang til via sin forbindelse.

Betydning

Ved web hosting eller internet servicevilkår skal brugerne betale for den dataoverførsel, de bruger. Hvis ejeren eller internetkunden har en begrænset dataplan, skal hun muligvis betale ekstra gebyrer, hvis hun bruger mere dataoverførsel, end planen angiver i en bestemt tidsramme. Nogle webhoste eller internetudbydere omfatter ubegrænset dataoverførsel i bestemte planer. Internettet er muliggjort ved dataoverførsel, da informationen rejser fra en destination til en anden. Specifikke internetvirksomheder kan også bruge en mere begrænset definition af dataoverførsel til at beregne servicegebyrer.