Hvad er RARP-protokollen?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

En netværksadministrator kan bruge protokollen om omvendt adresseopløsning til at anmode om en internetprotokoladresse til en værtscomputer via netværket. Værtscomputeren sender en hardwareadresse, såsom en Media Access Control-adresse, til netværket i en datapakkebesked. Til gengæld tildeler netværket en IP til værtscomputeren.

Overvejelser

Ifølge Internet Engineering Task Force er en af ​​ulemperne ved RARP, at det krævede, at værtscomputere har specielle driver- eller kernelændringer i orden at få adgang til de rå pakker med oplysninger, som protokollen bruger. Der er dog mange netværkskerner, der kræver en række forskellige modifikationer, der understøtter denne protokol.

Historie

RARP har eksisteret siden 1980'erne. I henhold til Internet Engineering Task Force erstattede Bootstraps-protokollen RARP i 1984, og i 1993 tilføjede IETF Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) som en udvidelse til Boostraps-protokollen. DHCP er en automatisk netværkskonfiguration, der ikke kræver, at en netværksadministrator indleder en værtscomputer til netværket. Computer hardware og software bruger mange protokoller til at udføre opgaver som f.eks. Forbindelse til et netværk eller adgang til et websted. Reverse Address Resolution Protocol (RARP) var en tidlig protokol, der tillod computere at oprette forbindelse til og arbejde med netværk.