Hvad er fiberoptisk internet?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er fiberoptik?

Fiberoptiske kabler er lavet af mange hårt tynde tråde af rent glas sammenstøbt til dannelse af en enkelt ledning. Fiberoptik kan bruges til hurtigt at sende store mængder information, uanset om det er fjernsyn, telefon, internet eller anden form for dataoverførsel.

Fiberoptikens historie

Øvelsen af ​​at tegne glas i lange tynde tråde har eksisteret i århundreder, men brugen af ​​fiberoptik som et middel til dataoverførsel begyndte virkelig at tage et fodfæste i teknologiens verden omkring år 2000.

Fordele ved fiberoptik via ADSL Broadband

fordel af fiberoptisk bredbånd over traditionel asymmetrisk digital abonnentlinje er hastighed. ADSL-teknologi, der løber gennem kobber telefonledninger, kan tabe hastighed over lange afstande og påvirkes også af, hvor langt modemet er fra nærmeste udveksling. Fiberoptisk bredbånd har ingen af ​​disse problemer. Internettet har set mange omdrejninger i sin forholdsvis korte historie, og få har haft en større indflydelse mere end flytningen fra dial-up til bredbånd. Fiberoptisk teknologi repræsenterer det næste bredbåndsniveau.