Sådan aktiveres Outlook overalt med Exchange 2007

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen på din Exchange Server. Vælg 'Kontrolpanel'. Dobbeltklik på 'Tilføj / fjern programmer'.

2.

Vælg 'RTC over HTTP Proxy' i afsnittet 'Netværkstjenester'. Dette er nødvendigt for at give brugerne adgang til Exchange Server fra en internetbrowser. Klik på 'Næste' for at installere tjenesten på din server.

3.

Klik på menuen 'Exchange' 'Start' igen og vælg 'Alle programmer'. Klik på 'Administrative værktøjer', og klik derefter på genvejsknappen 'Exchange Server Management Console'.

4.

Klik på ikonet 'Serverkonfiguration' i venstre side af vinduet. Dette udvider en liste over muligheder. Klik på 'Klientadgang' i denne liste.

5.

Klik på Exchange Server, der er vært for Outlook Anywhere-tjenesten. Klik på knappen 'Aktiveret' for at aktivere tjenesten. Et vindue åbner, der beder dig om det domæne, hvor brugerne får adgang til postserveren. For de fleste konfigurationer er domænet 'mail.domain.com', hvor 'domæne' er domænenavnet for din webserver. Klik på 'Udfør' for at gemme indstillingerne og installere tjenesten Outlook Anywhere.

Exchange Server er vært for e-mail-tjenester og ruter e-mail-meddelelser til hver netværksbruger. Exchange Server-softwaren har også et Outlook Anywhere-værktøj, der giver brugerne mulighed for at logge ind på deres e-mail-klient fra en webbrowser. Interfacet ligner Outlook-e-mail-klienten, bortset fra at applikationen kører i en almindelig webbrowser. Før brugere kan få adgang til deres e-mail ved hjælp af Outlook Anywhere, er den aktiveret på Exchange Server-styringskonsollen.