Sådan finder du domænenavnet ved hjælp af en IP-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Brug værktøjet NSlookup

1.

Dette værktøj installeres som standard på de fleste operativsystemer. Åbn en CMD.exe på Windows eller en shell prompt på Linux eller Mac OS X. På Windows skal du vælge 'Alle programmer', derefter 'Tilbehør' og 'Kommandoprompt' i menuen 'Start'. Forskellige Linux-systemer kan have forskellige metoder til at starte en shell. Brug Ubuntu under menuen 'Programmer', vælg 'Tilbehør' og derefter 'Terminal'.

2.

Start NSlookup-programmet. Skriv 'nslookup' på kommandoprompten. Du kan muligvis se output, der viser, hvilken navneserver der i øjeblikket er i brug.

3.

Indtast den IP-adresse, du vil løse. For eksempel vil skrive 199.246.24.129 returnere 'Navn: thehostingservice.com.' Dette er navnet, der er knyttet til IP-adressen.

Brug en onlinetjeneste

1.

Vælg en onlinetjeneste fra listen over servere i 'Ressourcer. '

2.

Vælg indstillingen for at gøre et omvendt opslag eller for at finde en PTR-post. For eksempel, i Zone Rediger, indtast IP-adressen i feltet for 'Reverse Lookup.' På Kloth skal du indtaste IP-adressen i feltet 'Domæne' og derefter vælge 'PRT (domænepeger)' i forespørgselsmenuen.

3.

Læs domænenavn fra output. Udgangen af ​​disse websteder viser domænenavnet, der er knyttet til IP-adressen. Et ikke-autoritativt svar betyder, at svaret blev modtaget fra en caching-server, hvilket betyder, at svaret kan være et par dage gammelt.

Domænenavnetopslag returnerer normalt en IP-adresse, der har fået et domænenavn. Et omvendt opslag giver et navn, når IP-adressen er angivet. Brug domænet 'in-addr.arpa' for at finde et domænenavn fra IP-adressen. IP-adressen skal vendes for at finde navnet korrekt. For eksempel for at løse adressen 199.246.24.12 skal den korrekte opslagstreng være '12.24.246.199.in-addr.arpa.' Mange værktøjer eller websteder vil automatisk vende adressen på dine vegne.