Sådan fjerner du mapper fra en computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Slet permanent

1.

Åbn mappen 'Denne computer' eller 'Computer' i menuen Start. Klik på den filmappe, der indeholder de mapper, du ønsker at slette. Mange mapper er placeret i mappen 'Programmer'.

2.

Åbn mappen, der indeholder de mapper, du ønsker at slette. Vælg de mapper, du vil slette, ved at holde tasten 'Shift' nede og klikke på mappens navne. Tryk på 'Slet' knappen på tastaturet, eller højreklik på mapperne og vælg 'Slet' indstillingen. Normalt spørger computeren, om du vil slette filerne. Klik på 'Ja' eller 'OK' for at slette mapperne fra computeren.

3.

Åbn papirkurven på computerens skrivebord. Klik på knappen inde i papirkurven for permanent at slette filerne. Klik på 'Ja' på den prompt, der spørger om du vil slette filerne.

Flyt til ny placering

1.

Slut en ekstern harddisk eller USB-drev i USB-porten på bagsiden eller forsiden af ​​din computer. Hvis du har en ekstern harddisk, skal du sørge for, at den er sat i stikkontakten.

2.

Åbn mappen 'Denne computer' i menuen Start. Klik på det eksterne eller USB-drev (normalt vil din computer vise navnet på drevet eller sige, at det er et eksternt drev).

3.

Åbn en anden 'Denne computer 'faneblad uden at lukke det første vindue. Arranger vinduerne, så de sidder ved siden af ​​hinanden, og du kan se inde i begge dele.

4.

Find de mapper, du vil flytte til det eksterne drev. De fleste mapper er inde i mappen 'Programmer'.

5.

Højreklik på en mappe, du vil flytte. Vælg indstillingen 'Cut' og klik på den. Klik på det eksterne drev vindue. Højreklik på et vilkårligt sted inde i vinduet, vælg 'Indsæt' og klik på det. Vent til filerne skal overføres. Fortsæt med at overføre alle de mapper, du vil fjerne fra din computer.

Du kan bruge to metoder til at fjerne mapper fra en computer. Én måde sletter mapperne permanent, og den anden flytter mapperne til et andet sted, f.eks. En ekstern harddisk eller et USB-flashdrev. Fjernelse af mapper permanent vil frigøre harddiskplads, men du bør kun slette mapper, du ikke behøver, snarere end vigtige mapper. Når det er i tvivl, er det bedst at forlade mapperne. Flytning af mapper til en ekstern harddisk eller et USB-drev sparer dem til fremtidig brug.