Sådan forbedres ADSL Speed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hastighedsprøve

1.

Før du forsøger nogen tweaks, skal du teste din ADSL-hastighed ved hjælp af en online-hastighedstest fra flere forskellige steder, såsom SpeedTest.net og DSL Reports. Du vil have flere forsøg, fordi forskellige steder eller langsomme servere kan give dig en falsk læsning. Hvis du opdager, at din linje kommer tæt på din annoncerede hastighed, kan du overveje at overlade dine indstillinger uændret.

2.

Skift indstilling for maksimal overførselsenhed (MTU) på din linje, ifølge Microsoft. Windows sætter MTU'en på 1.480, men den optimale MTU-størrelse afhænger af din specifikke linje. Du kan ændre MTU manuelt, men der findes flere programmer, f.eks. Dr. TCP / IP, der ændrer MTU med et klik med en mus.

Ping en hurtig, stabil server ved at bruge ping-kommandoen i DOS med den ønskede MTU pakke størrelse. Du skal starte med en MTU-størrelse på 1.480 og sænke den med 10, indtil du får en ping, der ikke fragmenterer. Start så langsomt op, indtil du kan få den maksimale MTU-størrelse, der ikke fragmenterer.

3.

Brug tweak testeren på DSL Reports for at bestemme, om du skal optimere andre indstillinger. Du behøver kun at trykke på start på testen, klikke på resultater, når det er færdigt med at køre testen, og følg instruktionerne om hvilke indstillinger du kan ændre.

4.

Udskift standard telefonledning (normalt RJ 11), der sandsynligvis kom med dit DSL-modem med den bedst mulige ledning --- et CatV-kabel --- ifølge Oracle og Sun. Normale telefonledninger har ingen afskærmning og er tilbøjelige til at signalere nedbrydning.

5.

Hvis din DSL-udbyder ikke installerede en DSL-splitter og gav dig et DSL-filter, overveje at købe en DSL splitter og bruger det i stedet. De fleste DSL-filtre er af dårlig kvalitet og forårsager linjestøj.

Tips og advarsler

  • Overvej at oprette et systemgendannelsespunkt, inden du ændrer en computer
  • DSL-rapporter advarer Vista-brugere mod at bruge sin tweak-test, fordi operativsystemet allerede optimerer sig selv for bredbånd.
  • Microsoft advarer folk om at bruge kun en MTU-værdi mellem 1.400 og 1.480.
  • Ifølge Federal Communications Commission kan den faktiske hastighed, du får med bredbåndstjenester som ADSL, komme ind på så lavt som 80 procent af den annoncerede hastighed. Selvom DSL-hastigheder også varierer på grund af nærhed med dit telefonselskab, kan du nok øge din ADSL med et par tweaks af indstillinger på din computer og mindre hardwareopgraderinger.