Sådan skjuler du en delt mappe

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find den mappe, du vil skjule fra andre brugere i dit netværk, og højreklik på mappen for at få vist rullemenuen.

2.

Indtast et navn til din mappe eller drev og læg et dollar tegn ($) i slutningen af ​​navnet. For eksempel bliver en mappe med navnet 'Myfiles', når den er ændret for at gøre den skjult, 'Myfiles $.' Navnet kan være op til 12 tegn langt. Nu er mappen gemt, og andre netværksbrugere kan ikke se det, og det vil ikke blive vist i Mine netværkssteder. Den eneste metode, som nogen vil kunne se mappen, er, hvis de kender navnet på mappen.

3.

Kort den skjulte mappe som et netværksdrev i 'Min computer' for at kunne få adgang til det, hver gang du logger på din konto. Dobbeltklik på 'Denne computer' og gå til 'Værktøjer / Kort netværksdrev.' Vælg et tilgængeligt drevbogstav, og indtast stien til din skjulte mappe (herunder dollartegnet). Anbring et afkrydsningsfelt ved siden af ​​'Opret forbindelse ved log på' for at aktivere automatisk kortlægning af din skjulte mappe, hver gang du starter.

Kernen i computernetværk er, at computere deler data eller ressourcer, og 'File and Printer Sharing' er Microsofts beskrivende navn til denne funktion i sine netværksbaserede Windows og NT-systemer. Et netværk kan have flere brugere forbundet med det, og hvis du er forbundet til et netværk, og du har delet nogle mapper, så er det synligt for alle brugere i et netværk. Der er en måde at forhindre, at netværksbrugere kan se dine mapper, og at gemme dine mapper er en simpel opgave.