Sådan flytter du filer via Ethernet-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer netværkskortene i de to computere om nødvendigt. De fleste bærbare computere og nyere desktop-modeller indeholder allerede netværkskort som en del af den grundlæggende konfiguration.

2.

Slut den ene ende af crossover-kablet til hvert netværkskort.

3.

Tænd for hver af computere og vent på Windows for at afslutte indlæsningen. Installer eventuelle nødvendige drivere til nyinstallerede netværkskort.

4.

Åbn vinduet med netværkskortets egenskaber. Windows XP-brugere skal du dobbeltklikke på ikonet 'Netværksforbindelser' i 'Kontrolpanel', og højreklik derefter på lokalforbindelsen, der svarer til netværkskortet, og vælg 'Egenskaber'. Vælg 'Internet Protocol (TCP / IP)' i dialogboksen og klik på 'Properties' knappen. Windows Vista-brugere, åbn menuen 'Start', højreklik på 'Netværk' og vælg 'Egenskaber'. Klik på linket 'Administrer netværksforbindelser', højreklik på mål netværkskortet og vælg derefter 'Egenskaber'. Vælg 'Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)' og klik på 'Properties' knappen. Windows 7-brugere, klik på 'Se netværksstatus og opgaver' i 'Kontrolpanel' vinduet og vælg 'Skift adapterindstillinger.' Højreklik på 'Local Area Connection', vælg 'Properties', vælg derefter 'Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)' og klik på 'Properties' knappen.

5.

Skift IP-adresse til computer 1 til '24.1.1.1' og computer 2 til '24.1.1.2' uden anførselstegn. Skift undernetmaskerne på begge computere til '255.255.255.0' uden anførselstegn. Ryd værdierne for Gateway og DNS servere. Gem ændringerne ved at trykke på 'OK'.

6.

Naviger til de filer og mapper, du vil dele, og højreklik på dem. Vælg 'Del' fra kontekstmenuen og vælg 'Alle', hvis du bliver bedt om at angive, hvem filerne skal deles.

7.

Få adgang til de delte mapper på den anden computer . Windows XP-brugere, vælg 'Mine netværkssteder' fra 'Start' -menuen og derefter på 'Vis arbejdsgruppe-computere'. Dobbeltklik på det andet computers ikon for at åbne en liste over delte filer og mapper på målcomputeren. I Windows Vista skal du klikke på linket 'Netværk' i menuen 'Start' for at åbne listen over computere på netværket og fortsæt med de samme trin, der bruges i XP. I Windows 7 skal du klikke på brugernavnet, der er angivet i menuen 'Start' og klikke på 'Netværk' fra indstillingerne i venstre side af vinduet for at åbne vinduet til netværksforbindelser. samme proces som beskrevet for XP og Vista for at få adgang til de delte filer og mapper på målcomputeren.

8.

Træk filerne og mapperne fra målcomputeren til et sted på destinationen computer til at starte filoverførslen via Ethernet-kablet.

Tips og advarsler

  • Denne proces fungerer kun med et 'Crossover' -kabel og kan ikke udføres med standardkablerne, der bruges til regelmæssig forbindelse til et netværkshub eller en router.
  • En direkte forbindelse via et crossover Ethernet-kabel bruges til at oprette et simpelt netværk, der gør det muligt for brugerne at flytte filer fra en computer til en anden. Den direkte forbindelse metode kræver meget lidt opsætning og muliggør filoverførsel i løbet af få minutter.