Sådan konfigureres en Linksys WiFi Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Afbryd dit bredbåndsmodem fra den strømkilde, den er tilsluttet.

2.

Tilslut din nye Linksys WiFi-router til din bredbåndsmodem ved hjælp af dit Ethernet-kabel. Find først Ethernet-portene på bagsiden af ​​hver enhed. En Ethernet-port ligner en stor, stor telefonledning. Sørg for at den ene ende af Ethernet-kablet er forbundet til hver af disse to porte.

3.

Tilslut bredbåndsmodemet igen. Ved at afbryde modemet og derefter tilslutte det igen, har du tilladt modemet at genstarte og geninitialisere sig selv efter dets tilslutning til den trådløse router. Dette er nødvendigt for at sikre en jævn installationsproces.

4.

Træk vejledningen, der blev leveret sammen med din Linksys WiFi-router. Find standardadgangskoden til dette Enheden, der er angivet i manualen. Også i denne samme del af manualen vil der være en unik, producent-leveret webadresse, som du skal konfigurere din router's trådløse netværk.

5.

Indtast internettet a ddress ind i din webbrowser og gå til websiden. Indtast Linksys WiFi-routerens standardadgangskode, når du ankommer til dialogboksen, der beder om det.

6.

Vælg et trådløst netværksnavn på indstillingssiden. Dette navn er også kendt som en 'SSID' og er den moniker, der vises for dit netværk, når det er inkluderet i tilgængelige trådløse netværkslister. Dette navn kan være hvad du vil.

7.

Vælg at kryptere dit netværk med 'WPA' -kryptering, når du bliver bedt om det. 'WEP' er en ældre, mindre sikker protokol, som du vil undgå. Vælg også et kodeord, der skal gælde for dit Linksys WiFi-routers trådløse netværk. Sørg for, at det er komplekst nok, at uautoriserede brugere ikke kan gætte det.

8.

Klik på det trådløse ikon på computerens skrivebord for at teste din nyligt konfigurerede Linksys WiFi router. OS X (Mac) -maskiner er forskellige i denne henseende. I Windows er ikonet til højre på nederste værktøjslinje, mens du på en Mac finder den ved siden af ​​volumenikonet på højre side af den øverste værktøjslinje.

9.

Vælg navnet på dit trådløse netværk ('SSID') fra listen over tilgængelige trådløse netværk, der vises. Du skal nu kunne surfe trådløst på din konfigurerede Linksys WiFi router .

Linksys WiFi-router kræver konfiguration, før den kan bruges korrekt for at kaste et trådløst signal, der kan bruges til internet-surfing. Heldigvis behøver du ikke være intimt akklimatiseret med computere eller har tidligere erfaring med WiFi-routere for at få din Linksys WiFi-forbindelse hurtigere. Bortset fra et bredbåndsmodem og et Ethernet-kabel er det eneste ekstra element, der er nødvendigt til konfiguration, den originale dokumentation, der blev leveret sammen med Linksys-routeren.