Sådan opretter du en trådløs Broaband Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb en trådløs router (hvis du ikke allerede har gjort det). De fleste routerteknologier bruger 802.11n. Tallene henviser til IEEE-standarden for Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører Brevene henviser til den aktuelle iteration af den standard. Offentlige tilgængelige trådløse internetstandarder har været 802.11a, 802.11b, 802.11g og 802.11n. 802.11n er bagudkompatibel med 802.11g og 802.11b, men ikke 802.11a.

2.

Tag stikket ud af din computer, og tilslut derefter netværkskablet fra modemet til den trådløse router. En af netværksportene vil være adskilt fra de andre og vil sandsynligvis være mærket som WAN (Wide Area Network). Tilslut ikke dit bredbåndsmodem til et portmærket LAN (Local Area Network), da det ikke tillader andre computere at få adgang til Onternet. Derefter skal du tilslutte et andet netværkskabel bag på computeren og i LAN-portene bag på routeren.

3.

Konfigurer den trådløse router ved at få adgang til i t fra den computer, der er direkte tilsluttet den. Se dokumentationen, der fulgte med din router, til din router's specifikke webadresse (typisk vil det være 192.168.0.1 eller 192.168.1.1. Indtast denne adresse i adresselinjen på din computers webbrowser. Derefter kan du blive spurgt For et brugernavn og en adgangskode, skal du læse dokumentationen for specifikationerne på din router. Normalt er brugernavnet 'admin, og adgangskoden er' adgangskode '.Skift password til 'admin' til noget, som kun du vil vide. Skriv ned adgangskoden og hold den på et sikkert sted.Skift SSID (service sæt identifikator) hvilket er navnet dit netværk vil udsende. Brug noget, som alle i dit hus vil vide. Dette er offentligt udsendt.Tilføj kryptering og sikkerhed. En ny router og en nye trådløse netværkskort vil kunne bruge WPA (Wi-Fi-beskyttet adgang), som er langt mere sikker end WEP (trådløs krypteret beskyttelse). Brug det højeste sikkerhedsniveau din hardware vil støtte. Skriv ned adgangskoden til din kryptering - alle, der har adgang til dette trådløse netværk, skal indtaste sikkerhedsnøglen.

4.

Slut dine trådløse enheder til netværket. Bærbare computere vil oplyse dig om, at der er en trådløs forbindelse, vælg det SSID, du oprettede, og klik på 'Connect.' Når du bliver bedt om det, skal du indtaste sikkerhedsnøglen. Du skal kun indtaste nøglen første gang du får adgang til netværket, hvorefter din computer vil huske det.

Tips og advarsler

  • Don ' t spring over sikkerheden. Det kan virke som et unødvendigt trin, men hvis du ikke tilføjer sikkerhed, kan eventuelle naboer inden for din router potentielt stjæle dit internet og / eller information, der sendes over forbindelsen.
  • Hvis mulig placere routeren centralt i huset for at maksimere det område, det dækker. Ting som metal og vægge vil reducere afstanden signalet kan rejse.
  • Trådløs internetadgang giver dig mulighed for at surfe på internettet fra næsten hvor som helst i dit hus. Mange nye enheder er udstyret med trådløse netværkskort, så med dit nye trådløse netværk kan du få adgang til internettet med en bærbar computer, en smart telefon, en tabletcomputer og endda nogle digitale kameraer. Oprettelse af en trådløs router er noget, du nemt kan nå om en time, og når du tager tid, kan du sikre dine data og bredbåndsforbindelse mod hackere.