Sådan overfører du dokumenter fra en pc til en Mac

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Over et netværk

1.

På din Mac skal du klikke på Apple-knappen på proceslinjen og derefter klikke på 'Systemindstillinger.'

2.

Klik på 'Deling' for at starte fanen Indstillinger for deling. Klik på 'Fildeling' og sørg for, at den er aktiveret, og klik derefter på 'Valg'.

3.

Klik på 'Del filer og mapper ved hjælp af SMB' for at aktivere det, og klik derefter på afkrydsningsfelt ud for den brugerprofil, som du vil dele adgang til. Klik på 'Udført'.

Noter din Macs IP-adresse, som vises i 'Fildeling' -teksten forud for 'afp: //'

5.

Klik på 'Start' på Windows-computeren. Skriv derefter Macs IP-adresse og tryk på 'Enter'. Indtast dit Mac-brugernavn og adgangskode, hvis du bliver bedt om det, og vent på, at forbindelsen åbnes. En mappe åbnes, der viser de delte mapper på Mac'en.

6.

Find de dokumenter, du vil overføre til Mac, og træk dem derefter i den delte mappe i Mac og vent på overførslen skal finde sted. Du har nu overført dokumenter fra en pc til en Mac.

At brænde en datadisk

1.

Åbn din cd-brænder software, f.eks. Nero Burning ROM eller Roxio Creator.

2.

Klik på 'Data' i listen over mulige disktyper.

3.

Indsæt en tom disk i computerens diskdrev.

4.

Find de dokumenter, du vil overføre, i browserens del af diskforfatterprogrammet. dem i det tomme diskstruktureringsvindue (eller klik på 'Tilføj' i nogle programmer).

5.

Klik på knappen 'Burn' for at brænde dine dokumenter til disk. brændingsprocessen er færdig, kan du indsætte disken i en Mac og få adgang til dine dokumenter for at åbne der.

Send e-mail til dig selv

1.

Åbn din e-mail-klient eller webmail-program. Hvis du kun har et par dokumenter at overføre, kan det være hurtigst og nemmest at e-maile dokumenterne til dig selv.

2.

Klik på 'Komponér e-mail, 'eller' Opret e-mail '(ordlyden kan variere afhængigt af på e-mail-klient eller hjemmeside).

3.

Indtast din egen e-mail-adresse på adresselinjen 'Til'.

4.

p> Klik på 'Tilføj vedhæftet fil' eller 'Indsæt vedhæftet fil' (igen, ordlyden kan variere). Find det eller de dokumenter, du vil overføre, vælg dem og klik på 'OK' eller 'Tilføj'.

5.

Klik på 'Send' og vente på e-mailen at sende. Åbn din e-mail-klient på din Mac og få adgang til din e-mail. Du skal nu have en email fra dig selv med dine dokumenter vedlagt som vedhæftede filer. Download dem på Mac'en for at få adgang til dem på den computer.

Hvis du har både Macintosh- og Windows-baserede pc'er på dit hjemmenetværk, eller du ellers vil overføre filer mellem en pc og en Mac, er det relativt nemt at gøre. Overførsel af filer fra en pc til en Mac på tværs af et netværk kræver et par indstillinger, der skal ændres på din Mac-computer for at få adgang til den fra den Windows-baserede maskine. Du kan også overføre dokumenter uden netværksadgang, hvis Mac-computeren ikke findes på dit hjemmenetværk.