Sådan uploades en webside til internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Filoverførsel ved hjælp af Windows Stifinder

1.

Start Windows Stifinder. En genvej til applikationen er på proceslinjen i Windows 7, og programmet er tilgængeligt via Windows-menuen på alle versioner.

2.

Opret forbindelse til din FTP-server. Indtast serverens FTP-adresse i adressefeltet i Explorer, der angiver, at du vil bruge FTP-protokollen. Hvis du f.eks. Vil oprette forbindelse til MyWebSite, kan du indtaste ftp://www.MyWebSite.com som adresse. (Kontakt din Webhost for den nøjagtige serverwebadresse før du forsøger at oprette forbindelse.) Du vil højst sandsynligt blive bedt om din administrator login og adgangskode. Indtast disse værdier i login popup og klik på 'OK'. Når du er bekræftet, vil du blive forbundet til serveren.

3.

Træk din webside fra skrivebordet til webserveren. Placer websidefilen på skrivebordet for at gøre denne operation lettere. Naviger gennem mapperne på webserveren for at finde den mappe, der vil indeholde websiden. Når den mappe er åben, skal du trække websidefilen fra skrivebordet til webmappen. Du vil se en status popup, der angiver, at filen overføres.

4.

Luk FTP-forbindelsen.

Filoverførsel ved hjælp af en FTP-klient

1.

Start FTP-klientsoftwaren.

2.

Opret forbindelse til din FTP-server. FTP-klient software kræver normalt, at du opretter en forbindelsesprofil for de værtsservere, du vil oprette forbindelse til. Dette vil indeholde webadressen, login og adgangskode, der er nødvendige for at validere din forbindelsesforespørgsel. Du skal indhente alle disse oplysninger fra din webhost, før du kan fortsætte. Vælg denne profil og klik på for at oprette forbindelse.

3.

Træk din websidefil fra den lokale mappe til webserveren. En af fordelene, som de fleste FTP-klienter tilbyder, er et dobbeltvindueslayout. På den ene side finder du det lokale filtræ, og på den anden side ses webserverens mapper. Naviger til de relevante mapper på begge sider af forbindelsen, og træk websiden fra den lokale side til websiden.

4.

Luk forbindelsen til webserveren. < / p>

Tips og advarsler

  • Der er mange FTP Client-softwarepakker til rådighed, herunder freeware, shareware og kommercielle muligheder. Bortset fra omkostningerne, fungerer softwaren på forskellige niveauer af kompleksitet og funktionalitet. Skriv 'FTP Client' i din søgemaskine for at finde den, der passer til dit niveau af erfaring.
  • Du har arbejdet længe og svært at designe og bygge din webside. Men for at det skal være synligt for verden skal du indlæse filerne på din værtens webserver. Internettet bruger File Transfer Protocol (FTP) til at aktivere upload og download af filer til og fra en webserver. Denne opgave udføres på en række forskellige måder. Du kan bruge dedikeret FTP-klient software, eller filerne kan overføres via Windows Stifinder.