Netværksstyringssystemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Identifikation

Den Internationale Organisation for Standardisering (ISO) giver et overblik over de fem forskellige funktionsområder, som netværksstyringssystemer dækker:u0026 bull; Fejlstyring: overvågning og fejlfinding af fejl, der forstyrrer netværket. I nogle tilfælde kan fejlstyring også isolere fejl fra systemet inden fejlfinding.

u0026 bull; Konfigurationsstyring: Der er tre områder, hvor et netværksstyringssystem dækker konfigurationen af ​​et netværk: softwarehåndtering, filhåndtering og lagerstyring.

u0026 bull; Performance management: evaluering af netværksydelse og vedligeholdelse af præstationsniveauer.

u0026 bull; Sikkerhedsstyring: indeholder begrænsninger for adgang til systemet. Dette hjælper med at begrænse netværksadgangen til dem, der har ansvaret eller er autoriseret.

u0026 bull; Accounting management: statistik over brug af netværksressourcer.

Netværksadministrationsplatforme

En netværksadministrationsplatform er vigtig for et netværksstyringssystem, fordi det overvåger den infrastruktur, der indeholder nøglekomponenterne i et netværkssystem. Alle begivenheder i netværket dokumenteres og behandles i netværksstyringsplatforme. I grunden tillader platforme netværksstyringssystemerne at udføre deres tilsigtede funktion. Netværksstyringsplatforme har ansvaret for følgende:u0026 bull; Netværksopdagelse

u0026 bull; Hændelseshåndtering

u0026 bull; Topologi kortlægning af netværkselementer

u0026 bull; Administrationsdatabrowsere

u0026 bull; Performance data-samlere og grafereNetværksadministrationsplatforme er afgørende for fejlregistrering. Nogle eksempler på platforme omfatter HP 's OpenView, Sun' s Solstice og Computer Associates 'Unicenter.

Funktion

En netværksadministration platform tildeler et grafisk element til alle netværksenheder. Farven på det grafiske element angiver enheden s nuværende driftsstatus. For at overvåge alle netværksenheder er enhederne justeret med netværksplatformen. Når konfigurationen er konfigureret, sender enhederne meddelelser (SNMP-fælder) til platformen. Hvis noget går galt med enheden, sendes en meddelelse. På samme måde ændres farven på enhedens status i platformen.

Komponenter

Der er tre primære komponenter, der udgør netværkets ledelsesarkitektur:


< br /> u0026 bull; CiscoWorks2000: Denne komponent har ansvaret for lagerstyring og konfigurationsstyring.

u0026 Simpel Network Management Protocol (SNMP): til overvågning af netværksenhed

overvågningsplatform: Vedligeholdelse og overvågning af effektivitetenI nogle tilfælde kan CiscoWorks2000- og SNMP-platforme kombinere data til mere bekvem overvågning (dette afhænger af netværkets konfiguration). < h2> Konfiguration af et netværksstyringssystem Konfigurationen af ​​et netværksadministrationssystem er afgørende for hele systemet. I mange tilfælde forbedrer konfigurationen problemoplysningsfunktionen på hele platformen. Som det fremgår af standarderne, er en korrekt og dygtigt konfigureret netværksstyringssystem skal have detaljeret problem-rep som det primære formål med et netværksstyringssystem er at overvåge og lette ordentlige netværksoperationer. Siden fremkomsten af ​​computere og internettet, hvordan organisationer og institutioner forbinder og letter processer og kommunikation er ændret. Disse dage bruger organisationer et netværk af servere, computere og internettet. Ofte, når der findes en række computere og lignende komponenter, bliver netværksstyringssystemer uundgåelige. Et netværksstyringssystem hjælper med at lette og overvåge de processer, der finder sted i hver computer og mellem enheder.