Sådan Traceroute i Cmd

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' i proceslinjen. Klik på 'Kør' i Windows XP og tidligere udgaver af Windows, eller klik på indersiden af ​​søgefeltet på Vista eller 7 operativsystemer. Skriv 'cmd' i feltet Kør eller Søg, og tryk på 'Enter' -tasten på tastaturet.

2.

Skriv 'spor 11.1.0.1', og tryk derefter på 'Enter' -tasten for at spore ruten mellem din computer og dit netværkets modem. Du kan også erstatte IP-adressen i kommandoen Tracert en anden IP, som du gerne vil spore ruten fra din computer. Hvis du f.eks. Ville spore ruten til IP-adressen 11.1.0.60, skriver du 'spor 11.1.0.60.'

3.

Tryk på 'Enter' nøglen til at få latensnumre for den tid, det tager ping at nå den angivne IP-adresse og eventuelle IP-adresser undervejs. Hvis du modtager svaret 'Destination net unreachable', kan du udlede, at du enten har indtastet en ugyldig IP-adresse, eller der er et problem på den angivne adresse.

En traceroute, som navnet antyder, sporer ruterne mellem to IP-adresser (Internet Protocol) - for eksempel kan en traceroute udføres for at skitsere ruten mellem computerens IP-adresse og en webside. Traceroutes indeholder også oplysninger om IP-adressen stopper undervejs, også kendt som 'humle'. Du behøver ikke købe nogen software til at køre en traceroute fra din computer. Microsofts Windows-operativsystemer omfatter et gratis traceroute-værktøj, kendt som Tracert.