Sådan får du adgang til en Mac-server fra en pc

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Scan din Windows-pc for enhver malware, som f.eks. vira. Det er en dårlig idé at få adgang til en intern server, hvis du ikke er rimelig sikker på, at din arbejdsstation er fri for infektion. Du kan fuldføre scanningen ved hjælp af et anti-malware-værktøj, som f.eks. Norton eller McAfee. Hvis scanningen resulterer i en infektion, skal du tage de foreslåede trin for at rette op på problemet.

2.

Download en FTP-klient efter eget valg. Hvis du ikke allerede har en favorit FTP-klient (eller du ikke engang ved, hvad en FTP-klient er), er nogle få brugervenlige FTP-klienter frit tilgængelige på internettet. Disse omfatter FileZilla, en open-source FTP-klient, der kan køres på alle tre store operativsystemer; Gratis FTP, en Windows-only FTP-klient, der tilbyder en simpel og intuitiv grænseflade; og Cyberduck, en gratis open-source FTP-klient til Mac OS X.

3.

Installer FTP-klienten. Dette skal være nemt, så længe du følger softwareens instruktioner på skærmen.

4.

Bestem IP-adressen, undertiden omtalt som netværksadressen til Mac server. Du kan gøre det ved at logge ind i din router's bageste ende ved at indtaste routerns IP-adresse (som du normalt finder på et klistermærke i bunden af ​​routeren) til en webbrowser og indtaste dit brugernavn og adgangskode, hvis du har et sæt op. Du skal derefter kunne se IP-adresserne på hver enhed, du har tilsluttet routeren, enten trådløst eller trådløst. Skriv ned eller på anden måde optage din Mac-serverens IP-adresse.

5.

Indtast IP-adressen til Mac-serveren i feltet 'Server' eller 'Host' i FTP-klient, som du tidligere downloadede. Efter et øjeblik skal klienten oprette forbindelse til serveren og liste alle serverens kataloger. Du har nu adgang til alle disse filer på din Windows-pc.

Ofte ser forbrugerne på markedet for et server operativsystem kun på Linux og Microsoft Windows operativsystemer. Der er dog et tredje alternativ: Mac OS X Server. Apples populære desktop operativsystem er tilgængeligt som et server operativsystem. Det skal dog bemærkes, at der er forskelle mellem OS X og OS X Server, og du bør ikke (og ikke) bruge den desktop version af OS X som en server. Heldigvis er det nemt at arbejde problemfrit med en Windows-terminal, en stationær pc og en OS X-server.