Sådan overfører du data fra en pc til en pc via en ethernet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut alle computere til routeren, switch eller hub ved hjælp af Cat5e Ethernet-kabler for at oprette forbindelse til de interne netværkskort.

2.

p> Tænd for hver computer.

3.

Opret et netværk, som indeholder hver af computere. Windows XP-brugere kører netværksopsætningsguiden under området 'Netværk og internetforbindelser' på kontrolpanelet. Windows Vista-brugere ændrer netværksplaceringen til privat i netværket og delingscenter under 'Netværk og internet' i kontrolpanelet. Windows 7-brugere gør netværkslokationen 'hjemme' i netværket og delingscenteret under 'Netværk og internet' på kontrolpanelet.

4.

Kontroller, at 'Arbejdsgruppen 'Navn er det samme på hver computer i netværket. XP-brugere angiver navnet under opsætningsguiden. Vista og 7 brugere skal du trykke på Windows-symbolknappen for at åbne startmenuen, højreklikke på linket 'Computer' og vælge 'Egenskaber'. Klik på linket 'Skift indstillinger' for at ændre 'Arbejdsgruppen' for at matche på hver pc.

5.

Tænd fildeling og mappedeling på hver pc. XP-brugere vælger denne indstilling under opsætningsguiden. Vista og 7 brugere får adgang til denne indstilling i netværk og delingscenter under 'Netværk og internet' på kontrolpanelet.

6.

Vælg de filer og mapper, der skal deles via Ethernet-netværket. XP-brugere højreklikkes på den valgte mappe eller harddisk og klikker på 'Deling og sikkerhed'. Marker afkrydsningsfeltet til 'Del denne mappe på netværket', tryk 'Anvend', og derefter 'OK'. Vista og 7 brugere højreklik på mappen eller harddisken og vælg 'Del'. Vælg de grupper eller brugere, der skal deles med og tryk på 'Del'.

7.

Få adgang til de delte filer og mapper. XP-brugere klikker på 'Start', 'Mine netværkssteder' og derefter 'Vis arbejdsgruppe-computere.' Dobbeltklik på det ønskede pc-ikon for at åbne et vindue med delte filer og mapper på målcomputeren. I Windows Vista skal du klikke på Windows-symbolet, klikke på linket 'Netværk' for at åbne listen over computere på netværket og fortsætte som tidligere beskrevet. I Windows 7 skal du klikke på Windows-symbolet, klikke på brugernavnet og klikke på 'Netværk' fra listen over links på venstre side af vinduet for at åbne listen over computere på netværket. Gentag processen beskrevet for XP og Vista for at få adgang til målcomputerenes delte filer.

8.

Træk den delte fil eller mappe fra målcomputeren til en bestemt mappe eller skrivebordet på destinationscomputeren for at indlede en dataoverførsel fra en pc til en anden via Ethernet-netværket.

Tips og advarsler

  • Disse trin kan bruges til at netværkscomputere med forskellige versioner af Windows.
  • Ethernet-netværk på Windows-baserede pc-computere er designet til at tillade flere computere at dele filer og mapper med minimum setup og tech savvy. Hastigheden af ​​filoverførslen afhænger af typen af ​​netværk, enten wired eller trådløs. Wired Ethernet-netværk tillader dataoverførsler op til 100 megabyte / sekund, mens ældre B-signal og G-signal trådløst lokalnetværk (LAN) er begrænset til 52 megabyte / sekund. N-signal LAN-netværk er klassificeret op til mere end 300 megabyte / sekund. De fleste hjemme netværk gør brug af en central router, hub eller switch for at lette Ethernet-forbindelsen.