Sådan får du adgang til en ekstern pc via internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer software på dit skrivebord, som gør det muligt for dig at få fjernadgang til din pc.

Hvis du kører en Windows-baseret pc, tilbyder Microsoft et gratis fjernskrivebord Forbindelsessoftware, der leveres forudinstalleret. Du skal aktivere den på din computer for fjernadgang. For at aktivere programmet skal du følge nedenstående trin baseret på de versioner af Windows, du kører.For versioner af Windows efter XP skal du klikke på 'Start'. Klik på 'Alle programmer'. Klik på 'Tilbehør'. Klik på 'Remote Desktop Connection' eller Skriv 'mstsc' i 'Søg' boksen på 'Start' menuen.For tidligere versioner af Windows skal du klikke på 'Start'. Åbn 'Kontrolpanel.' Klik på 'Tilføj / fjern programmer'. Klik på 'Tilføj / fjern Windows-komponenter.'Klik på 'Internet Information Services' og klik på 'Detaljer'. Vælg 'World Wide Web Service.' Klik på 'Detaljer', og tjek 'Webbforbindelse til fjernt skrivebord.' Klik på 'OK'.Der er flere softwareprogrammer, som du kan installere på din host-pc (eller computer, som du ønsker adgang til eksternt). Nogle gratis programmer omfatter TeamViewer, LogMeIn og CrossLoop. For at kunne bruge disse programmer skal du installere deres proprietære software på din computer. Efter at softwaren er installeret, tilbyder hver en guiden, der fører dig igennem opsætning af et brugernavn og adgang til id / adgangskode. Når du er etableret, kan du få adgang til din computer på afstand ved at gå til de respektive firmaers hjemmeside og logge ind på din konto / computer ved hjælp af de oplysninger, du brugte under opsætningen.

2.

Åbn en konto med en onlinetjeneste, der giver ekstern pc-adgang via internettet.

Der er en række onlineudbydere, der tilbyder fjernadgang til din computer via enhver internet-kompatibel computer. Nogle er gratis, mens andre kræver et månedligt eller årligt abonnement. Nogle af selskaberne omfatter GoToMyPC.com, RemotePC.com og ShowMyPC.com.For at udnytte disse tjenester skal du enten downloade software eller installationsrettigheder på værtscomputeren, der tillader fjernadgangsforbindelser. Hver udbyder tilbyder trinvise vejledninger, gratis teknisk support samt FAQ.

3.

Installer virtuel netværkscomputer-software på din fjerncomputer.

Virtuel netværkscomputering er et desktop delingssystem, der gør det muligt for dig at fjerne Få adgang til din computer ved at forbinde via en VNC-server. Det giver flere brugere adgang til den samme computer og gør det muligt at arbejde med filer og programmer på din pc fra enhver internet-kompatibel computer.Der er flere versioner tilgængelige fra sådanne udbydere som RealVNC.com, TightVNC.com og UltraVNC.com. Det meste af softwaren er gratis, selv om der kan opstå ekstra gebyrer, afhængigt af hvad du måtte have brug for.

Du kan bruge stationær software, online software eller virtuelle netværk computing (VPN) for at få adgang til din pc ved hjælp af en internetforbindelse. Fjernadgang til din computer giver dig adgang til de filer og programmer, der er gemt på dit arbejde eller din personlige computer fra en anden computer. Du kan manipulere hele dit skrivebord fra ethvert sted med en internetforbindelse.