Sådan opbygger du et Client Server-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer netværksoperativsystemet på serveren, som vil oprette dit netværk. Et forudbestemt netværksnavn skal vælges for at konfigurere serveren som en domænecontroller. Installer den aktive bibliotekskomponent, som giver dig mulighed for at oprette det egentlige domæne, brugerkonti og computerkonti. DHCP og DNS skal også installeres på din domænecontroller på dette tidspunkt. DHCP producerer lejemål for hver computer ved at tildele dem en IP-adresse, der har en tidsstyret lejekontrakt, der kan udløbe når som helst du vælger. Typisk med et stort netværk er lejekontraktens udløb sat til otte timer.

2.

Installer dit klient operativsystem på hver bærbare og stationære pc. Windows XP Pro anses for at være et klient operativsystem. Sørg for at bruge Windows-opdateringer til at opdatere dine klientmaskiner med alle vigtige sikkerhedsopdateringer, patches og hotfixes for at hjælpe med at give sikkerhed i dit klient-server-netværk. Deltag i dine klientmaskiner til domænet, højreklik på 'Denne computer' og vælg egenskaber, og når ejendomsboksen kommer op, skal du vælge fanen 'Computernavn' øverst. Her ser du det aktuelle domæne eller arbejdsgruppe computeren er tilsluttet til. Vælg 'Change' -knappen, som giver mulighed for at ændre computerens navn og domæne.

3.

Installer netværksoperativsystemet på din næste server for at oprette sminke til filserveren. Log ind på serveren og vælg 'Start', 'Administratorværktøjer', og vælg derefter 'Administrer din server'. Når administrationen af ​​din server applikation starter, skal du placere dit netværksoperativsystem disk i serveren og vælge 'Tilføj en komponent.' Her har du mulighed for at installere mange forskellige serverroller ligesom du gjorde, når du opsatte din aktive mappe, DHCP og DNS på din domænecontroller. Vælg 'File Server' og klik på 'Next'. Windows indlæser automatisk fildelingskomponenten og begynder at oprette en delguider, der giver dig mulighed for at begynde at oprette dine delte mapper.

Tips og advarsler

  • Sørg for at du lægger stor vægt på navnet på dit domæne. Hvis du beslutter dig for at ændre det, skal du genskabe hele din domænecontroller samt ændre andre servere, du har oprettet for at slutte dig til det nye domæne, herunder opsætning af adgang med de gamle delte mapper med de nye domæne brugerkonti .
  • For klient-server netværk skal du sørge for, at du har en firewall mellem dit netværk og internettet. Hackere kan komme ind på dit netværk og forårsage kaos, hvis du ikke er forsigtig.
  • Netværk kan komme i alle former og størrelser, men de to grundlæggende kategorier er peer-to-peer-netværk og klient-server-netværk. Client-server-netværk er for over 15 brugere generelt og bruges hovedsagelig i små til store forretningsmiljøer. I et klient-server netværk er klienten brugerens computer, som kan være enten en stationær eller en bærbar computer. Seriens sammensætning varierer afhængigt af netværket, men det grundlæggende skal omfatte en domænecontroller, DHCP og DNS.