Sådan opretter du forbindelse til en Linksys IP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk routeren. For at gøre det skal du tage stikket ud. Mest populære routere udstyre ikke deres routere med en tænd / sluk-switch. Hvis den er sat i stikkontakten, er routeren tændt.

2.

Tilslut et Cat5 Ethernet-kabel til WAN-porten (wide area network) på din trådløse router. De fleste routere har mere end en WAN-port. Det er ligegyldigt hvilken port du vælger at bruge.

3.

Slut den anden ende af Cat5 Ethernet-kablet til din computer's Ethernet-port.

4.

Tilslut routeren og lad 20 sekunder til routeren starte helt op.

5.

Åbn en webbrowser og fjern standard adresse i adressefeltet. Indtast IP-adressen til standard router i adressefeltet. For Linksys routere og D-Link routere, indtast 192.168.0.1. For Belkin routere, indtast 192.161.1.2. For en liste over andre standardrouteradresser, få adgang til Tech Spot.com, der findes i referencerne.

Den største grund til at forsøge at oprette forbindelse til din router s IP-adresseindstillinger er at aktivere trådløs sikkerhed for at forhindre uønskede personer i at få adgang til dit Wi-Fi-netværk. Men begrebet 'trådløst' er lidt misvisende, fordi for at få adgang til din router s IP-adresse indstillinger, skal du binde routeren til din computer for at oprette en sikker, 'kablet' forbindelse.