Sådan sikres Belkin-netværket

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut computeren til en af ​​LAN-portene bag på Belkin-router. For at gøre dette skal du sætte et CAT5 Ethernet-kabel i din computerens Ethernet-port og derefter sætte den anden ende af kablet i LAN-porten.

2.

Åbn en webbrowser . Det er ligegyldigt hvilken webbrowser du vælger at bruge. Indtast 192.168.2.1 i webadressefeltet i webbrowseren. Dette er routerens IP-adresse. Tryk på Enter på dit tastatur for at indlæse loginskærmen for routerindstillingerne.

3.

Klik på linket 'Login' øverst på siden. Indtast 'admin' i brugernavn feltet og forlad adgangskode feltet tomt. Tryk på Enter på dit tastatur for at indlæse routerindstillingerne.

4.

Klik på Wireless for at udvide den trådløse rullemenu, og klik derefter på Sikkerhed for at få adgang til de trådløse sikkerhedsindstillinger. < /p>

5.

Vælg 64-bit eller 128-bit sikkerhed fra rullemenuen. Vælg Nøgle 1 og indtast det kodeord, du vil bruge. Ifølge Belkin kan adgangskoden være op til 10 cifre lang og skal være hexadecimal. Det betyder, at bogstaver, tal eller en kombination af begge er acceptable. For at gemme indstillingerne, vælg Anvend.

Sikring af en Belkin-router er vigtig, hvis du vil beskytte dit trådløse netværk. I bedste fald vil uautoriserede brugere på dit netværk nedsætte datahastighederne. I værste fald kan de begå svig mod din eller andre ved hjælp af dit netværk. Det er muligt for denne aktivitet at blive sporet tilbage til din IP-adresse. Beskyttelse af routeren kræver meget lidt tid og til sidst beskytter du mod computer hackere.