Hvad er computerprogrammet Limewire?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er LimeWire?

LimeWire er et peer-to-peer fildelingsprogram. Brugere kan downloade programmet direkte fra firmaets hjemmeside. Programmet anvender BitTorrent og Gnutella som formater for at give brugerne mulighed for at dele filer med hinanden. LimeWire hævder at have over 50 millioner brugere hver måned, og softwaren er downloadet hundredtusinder af gange hver dag.

Sådan virker det

Brugere søger efter filer og dokumenter ved hjælp af programmets søgemaskine. Når en vare er fundet, kan filen downloades til brugerens egen computer. På samme måde kan brugeren dele sine egne filer, så andre brugere kan downloade.

Kontroversi

I maj mistede LimeWire en retssagen fremsat af Recording Industry Association of America (RIAA). Retssagen anklagede LimeWire for krænkelse af ophavsretten. Ifølge en artikel, der er trykt i Wired Magazine, kan de hidtidige LimeWire-brugere begå en betydelig overtrædelse af ophavsret, og at LimeWire ikke havde gjort sin del for at forhindre denne overtrædelse. LimeWire er et fildelingsprogram, der almindeligvis er kendt som et 'peer-to-peer sharing-program', som gør det muligt for en computerbruger at dele filer og dokumenter, der er placeret på sin computers harddisk (er) med andre. Programmet har været genstand for stor kontrovers, og selskabet for nylig mistede en stor retssag over krænkelse af ophavsret.