Hvad er formålet med en router i et netværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er et netværk

Når en router er tilsluttet et modem, er alle de computere, der er tilsluttet routeren, og derefter adgang til internettet via modemmet, en del af netværket. En router kan forbinde næsten ethvert antal computere, fra et lille hjemmenetværk på to eller tre maskiner til et stort netværk af hundredvis af servere.

Router Formål

En router fungerer som en gateway mellem to netværk. Det har to hovedformål. For det første sørger det for, at data rettes mod den rigtige destination, f.eks. En e-mail, der sendes til den korrekte internetudbyder og modtager. For det andet forhindrer routeren data fra at gå, hvor det ikke er tilladt, såsom en stor fil, der distribueres til alle maskiner på et netværk og forringende netværkets ydeevne.

Routersikkerhed

Routeren virker som en buffer mellem netværket og modemet. Routeren er ikke bare en fysisk barriere for, at internet-signalet skal passere, men det kan også have software-sikkerhed for at mindske risikoen for virus eller anden malware. En router er en vigtig komponent i et computernetværk, fordi det letter bevægelsen af ​​data eller 'pakker' mellem enheder og andre netværk. En router kan også give et ekstra sikkerhedsniveau i et netværk.