Sådan etablerer du en WiFi-forbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for, at dit bredbåndsmodem er afbrudt, før du forsøger at etablere din WiFi-forbindelse. Træk modemets strømkabel ud af væggen eller overspændingsbeskyttelsen afhængigt af dit setup.

2.

Slut dit bredbåndsmodem og den trådløse router sammen ved hjælp af et ethernet-kabel. af kablet vil stikke ind på bagsiden af ​​bredbåndsmodemet. Den anden ende kommer til at stikke ind på bagsiden af ​​den trådløse router. Den stik, som kablet vil stikke ind, vil ligne en overdimensioneret telefonkabelport.

3.

Tilslut modemet til strømkilden.

4.

Find dokumentationen, der leveres sammen med din trådløse router. Denne dokumentation vil indeholde en unik URL adresse (webadresse), som du skal skrive i adressefeltet i din browser.

5.

Indtast standardadgangskoden til din router, når du bliver bedt om at navigere til den unikke URL-adresse . Denne adgangskode findes også i routerens dokumentation. Du kan nu oprette et trådløst netværk via din router.

6.

Vælg et navn til dit nye trådløse netværk. Dette navn bliver den moniker tilknyttet netværket fra dette punkt fremad.

7.

Vælg en valgfri sikkerhedskrypteringstype. Kryptering af dit nye hotspot vil forhindre uautoriserede brugere i at stjæle din internet båndbredde. Mens du skal vælge WPA-kryptering, kan selve adgangskoden være, hvad du vil. WPA-kryptering er bedre end WEP-kryptering, hvilket er dit andet valg.

8.

Klik på 'Anvend' for at gemme dine hotspot-indstillinger. Din WiFi-forbindelse er nu etableret, og du kan surfe internettet trådløst fra enhver computer i dit hjem eller kontor, der ligger inden for rækkevidden af ​​den trådløse router, der sender dit trådløse signal.

9.

Klik på det trådløse ikon på computerens skrivebord for at tilslutte dig din nyoprettede WiFi-forbindelse. På en Mac er dette ikon ved siden af ​​volumenikonet på højre side af den øverste værktøjslinje, mens ikonet på en pc er på højre side af værktøjslinjen nederst.

10.

Vælg navnet på din WiFi-forbindelse fra listen, der vises for at deltage.

Oprettelse af en WiFi-forbindelse kræver kun et par stykker hardware. Du skal have en trådløs router og et bredbåndsmodem for at oprette din forbindelse samt et ethernetkabel til at forbinde de to enheder sammen via ethernet-portene på bagsiden. Det eneste andet element, der er nødvendigt for denne procedure, er dokumentationen, der sendes med din trådløse router. Du behøver ikke nogen tidligere erfaring med WiFi-forbindelser for at etablere en i dit hjem eller kontor.