Sådan kontrolleres en webadresse for et virus

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Fremhæv den tvivlsomme URL og tryk på 'CTRL' -tasten og 'C' -tasten samtidig for at kopiere den.

2.

Åbn en URL-scanner, f.eks. AVG Online Scan, Dr. Web eller Online Link Scan (se Resources).

3.

Indsæt den tvivlsomme URL i den angivne tekst boks ved at sætte markøren i tekstboksen og trykke på 'CTRL + V.'

4.

Klik på knappen 'Scan'. Nogle websteder kræver, at du verificerer, at du ikke er en computer ved at indtaste en sikkerhedskode i en anden tekstboks.

5.

Vent, mens den online URL-scanner kontrollerer den angivne URL for vira. Når scanningen er færdig, vises resultaterne på siden, der fortæller dig, at en virus enten er til stede eller ikke er til stede i webadressen.

Tips og advarsler

  • Kontroller hver webadresse på et tvivlsomt websted, før du navigerer til en ny side. Højreklik på et link og klik på 'Kopiér linkplacering.' Indsæt dette link i URL-viruscheckeren for at sikre, at den er fri for virus, før du navigerer til det.
  • Naviger aldrig bevidst til en webadresse, der har en virus.
  • Virus sænke, beskadige eller fuldstændigt nedbryde computere. Reparationer er ofte dyre. Når de ikke er mulige, er brugerne undertiden konfronteret med at udskifte deres maskiner fuldstændigt. Din computers virusbeskyttelsessoftware hjælper med at holde din computer sund og virusfri. Mange anti-virusprogrammer scanner email og hjemmesider, når de åbnes. Nogle gange er links, der er givet på sociale netværk eller sendt af ukendte personer via e-mail, tvivlsomme. Links scannes ikke automatisk af de fleste anti-virusprogrammer. Brug en separat URL-scanner til at sikre, at et link er virusfrit, før du klikker på det.