Cisco Proprietary Protocols

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Cisco Systems har i mange år skabt computernetværk, kommunikation og elektronikudstyr, og dets udstyr findes inden for mange teknologiselskabers døre. Cisco udvikler også proprietære protokoller til routing og / eller kommunikation, og disse protokoller fortsætter med at blive drevet af virksomheden. Når en protokol viser sig at være proprietær, betyder det, at Cisco Systems stadig ejer og fortjener overskud af den pågældende protokol.

Cisco IOS NetFlow

Cisco IOS NetFlow blev oprettet til at blive brugt med IP-applikationer som netværksfakturering, planlægning, regnskab, overvågning og sikkerhed. Formålet med denne protokol er at give brugeren oplysninger om, hvem der besøger deres websted, og hvilken type applikationer der bruges. Andre anvendelser til denne protokol inkluderer ruteflyvning, afslapning af servicevisning og dokumentation, når brugere besøger webstedet mest. Nye versioner af denne protokol frigives altid; brugere bør kontrollere virksomhedens hjemmeside for at sikre, at de har den nyeste version. Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Dr .

San Jose, CA 95134

408-526-4000

cisco.com

Cisco Discovery Protocol

Cisco Discovery Protocol bruges til at angive hvilken type protokolladresse der bruges af en nærliggende enhed og på hvilken platform, disse enheder køres. Denne protokol kan køres på en Cisco-aktiveret eller fremstillet enhed, og dette omfatter standard computerudstyr som f.eks. routere, switche, servere og broer. Denne protokol kan også bruges til at få information om, hvilken type grænseflader der bruges af ejerens router. CDP kan køres på LAN (Local Area Network) -forbindelser, ATM (Asynkron Transfer Mode) og Frame Relay. I princippet kan CDP bruges med ethvert medie, der understøtter Subnetwork Access Protocol.

Netværksadministrationsprotokol

Home Network Administration Protocol bruges til enhver form for netværksenhed, og denne protokol giver brugere mulighed for fjernstyring, konfigurere og køre netværksenheder, selvom de ikke er på stedet. Netværksenheder kan styres eksternt via Cisco-produkter som Cisco Network Magic eller andre tredjeparts software systemer. Kompatible enheder omfatter pc'er, digitale kameraer, MP3-afspillere, routere og eksterne lagerenheder. Home Network Administration Protocol hjælper brugerne med at konfigurere enheden korrekt og sørge for, at brugernettet korrekt identificerer udstyret.

Gateway Load Balancing Protocol (GLBP)

Gateway Load Balancing Protocol er stedet for en flok router protokoller og erstatter dem med load balancing funktionalitet. Lastbalancering betyder, at det svarer til mængden af ​​arbejde, der kan udføres af computere og eksterne enheder. Protokollen har mulighed for at prioritere visse funktioner på routere, og det giver også brugere mulighed for at indstille en vægtparameter eller give nogle vægt på nogle opgaver over andre.