Definition af Voice-Over-Internet Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

VoIP-tjenester virker ved digitalisering af lyd og overførsel via en internetforbindelse. Dette er i modsætning til klassiske landlinjetelefoner, hvilket skaber en analog forbindelse mellem brugerne.

Opkald til ikke-VoIP-telefoner

Selvom VoIP er en digital tjeneste, tillader de fleste VoIP-udbydere stadig opkald til normale telefoner. VoIP-udbyderen oversætter bare den digitale lydoverførsel fra VoIP-telefonen til et normalt analogt signal, som telefonnet bruger.

VoIP og Bredbånd

VoIP kræver, at du bruger en bredbåndsinternetforbindelse. Langsommere internetforbindelser såsom opkald giver ikke den krævede båndbredde til at transmittere de digitale lyddata.

Fordele

VoIP-tjenesten er normalt meget billigere end normal telefontjeneste. VoIP-tjeneste giver også ofte mange funktioner, som almindelige telefonlinjer ikke gør.

VoIP og 911

Ikke alle VoIP-udbydere tillader direkte opkald til 911. Dette kan gøre det farligt at bruge VoIP som din eneste telefonlinje. For mere information, se FCC VoIP 911 rådgivende link i slutningen af ​​denne artikel. Voice Over Internet Protocol (VoIP) er en kommunikationsteknologi, der gør det muligt at yde telefontjeneste via en internetforbindelse. VoIP kaldes også undertiden IP-telefoni, Internet-telefoni eller Voice over Broadband.