Hvad er SSL-tilstand?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

SSL blev udviklet af Netscape i begyndelsen af ​​1990'erne, selvom de tidlige versioner havde betydelige fejl. Den endelige version, SSL 3.0, blev udgivet i 1996.

Metode

SSL fungerer ved at udveksle krypteringskoder mellem en klientcomputer og en server. Derefter krypteres data, der krypteres ved hjælp af den krypterede og dekrypterede i den anden ende.

Anvendelse

Mens SSL 3.0-protokollen er blevet erstattet af TLS-protokollen, er den stadig i udbredt anvendelse som en krypteringsmetode. Derudover kan nogle mennesker henvise til en lignende krypteringsmetode som SSL.

Identifikation

Du kan se, om din browser surfer i SSL-tilstand ved hjælp af protokoldelen af ​​webadressen. Det er normalt 'http', men når du surfer på et sikkert websted i SSL-tilstand, læser det 'https.'

Email

Mange e-mail-tjenester og software gør det muligt for dig at anvende SSL-tilstand i udveksling af e-mail. Du kan generelt finde denne indstilling i indstillingerne.

Begrænsninger

SSL sikrer kun, at ingen kan aflytte dine data, som det overføres mellem din computer og en server. Det sikrer ikke, at serveren er pålidelig eller sikker. SSL står for Secure Socket Layer og er en protokol til afsendelse af krypterede meddelelser via internettet. SSL er blevet erstattet af nyere metoder. Brugen af ​​SSL-tilstand ved hjælp af webbrowsere og servere, e-mail-servere og andre kommunikationssystemer sikrer, at information krypteres, da den udveksles.