Sådan deler du en printer mellem en pc og en bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer printeren på en stationær computer. Tilslut printerens strømkabel til en stikkontakt, tilslut printeren til tårnhuset og tænd den. Afhængigt af printermodel og fabrikant kan operativsystemet måske genkende enheden og automatisk installere en driver. Følg producentens anvisninger for at installere printeren og driveren.

2.

Gå til mappen 'Printere og faxe' på pc'en. For at få adgang til mappen skal du klikke på 'Start' og derefter 'Kontrolpanel.' På den efterfølgende skærm finder du og klikker på ikonet mærket 'Printere og faxe.'

3.

Identificer den printer, du vil del. Hvis du har mere end et printerikon i mappen 'Printere og faxe' og ikke er sikker på, hvilket ikon der skal klikkes, skal du fysisk kontrollere navn og modelnummer fra printeren og derefter klikke på det relevante ikon for at markere det.

4.

Klik på 'Del denne printer' i opgaveruden til højre for skærmen. I den efterfølgende dialogboksen 'Egenskaber' for printeren skal du klikke på fanen markeret 'Deling.' Navngiv den delte printer ved at klikke på 'Del navn' og give et simpelt navn til at identificere printeren, f.eks. 'køkken printer'. Dette vil være nyttigt, hvis du har mere end én delt printer.

5.

Tænd for den bærbare computer. Vent til operativsystemet skal indlæse og derefter navigere til mappen 'Printere og faxe' ved at klikke på 'Start' og 'Kontrolpanel.' I mappen 'Printere og faxe' skal du klikke på 'Tilføj en printer' for at installere den printer, du lige har delt.

6.

Identificer og tilføj den delte printer. Da printeren ikke er fysisk fastgjort til den bærbare computer, skal du ikke klikke på indstillingen for at tilføje en lokal printer. Klik på 'Printer tilslutning' og derefter gennemse netværket til printeren. Når computeren viser en liste over tilgængelige printere (der er kun én, hvis du har en delt printer), skal du vælge printeren ved at dobbeltklikke på ikonet.

7.

Installer driveren. Hvis din bærbare computer har et andet operativsystem end dit skrivebord, skal du installere en driver til printeren. Når du bliver bedt om det, skal du klikke på de hurtige meddelelser for at bekræfte og gå gennem installationsprocessen. Kontroller printerdeling ved at sende en udskriftskommando fra den bærbare computer og udskrive en testside.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at printeren er tændt, inden du installer den på din bærbare computer.
  • Læs producentens instruktioner omhyggeligt, inden du installerer printeren på et skrivebord.
  • Den mest almindelige måde at dele en printer på mellem et skrivebord og en bærbar computer er at koble printeren op til skrivebordet og dele den via et kablet eller trådløst netværk, som den bærbare computer har adgang til. Hvis du deler en printer, kan du sende printkommandoer fra din bærbare computer direkte til den delte printer. Hvis du har mere end et skrivebord, skal du installere printeren med den computer, der er lettest at få adgang til og er centralt placeret. Du kan muligvis sende printkommandoer fra din bærbare computer, men du skal stadig hente det udskrevne dokument.