Sådan linkes to hjemmecomputere til en internet service

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut din trådløse eller kablede router til dit kabel- eller DSL-modem med et Ethernet-kabel fra WAN- eller internetporten på bagsiden af ​​routeren til Ethernet-forbindelsesporten på bagsiden af ​​din DSL eller kabelmodem.

2.

Slut et Ethernet-kabel fra port 1 på bagsiden af ​​routeren til en computer. Åbn en webbrowser som FireFox eller Internet Explorer. Naviger til standardporten til din router. Denne adresse kan normalt findes i den vejledning, der følger med din router.

3.

Log ind på routeren ved hjælp af det angivne standard login , som følger med din dokumentation til routeren.

4.

Naviger til den trådløse opsætningsdel af din router og konfigurer routerens SSID-navn; Denne etiket kan enten være dit navn eller navnet på dit hjemmenetværk. Naviger til den trådløse sikkerhedssektion i routeren og indstil din foretrukne netværkssikkerhed. Hvis du har valget, er WPA2 den bedste form for kryptering til brug for et trådløst netværk.

5.

Afbryd Ethernet-kablet fra computeren og fra bagsiden af ​​routeren . Tag stikket ud af kablet eller DSL-modemet og routeren i mindst et minut. Tilslut først kablet eller DSL-modemet, og vent på, at indikatorlysene bliver faste igen. Tilslut routeren, og vent på, at LAN-lyset bliver solidt, og du skal se, at det trådløse lys begynder at blinke.

6.

Log på de to computere, der vil deltage i Netværket skal dele internetforbindelsen og kontrollere, at begge har trådløst kort og ikonet for det trådløse netværk er synligt.

7.

Tilslut hver computer til det trådløse netværk en til en tid. Højreklik på ikonet for trådløs forbindelse og vælg 'Se ledige netværk', som vil frembringe en liste over alle netværk inden for din computer.

8.

Klik på din netværk SSID eller navn, og klik derefter på 'Connect' nederst i vinduet. Den trådløse netværksforbindelse vil oprette forbindelse til dit netværk og derefter anmode om en IP-adresse fra din router. Gentag dette trin til den anden computer.

Tips og advarsler

  • Sørg altid for at kryptere dit trådløse netværk med mindst en WEP-nøgle, så dine oplysninger er ikke i fare for hackere.
  • Tilslutning af to computere til en internetforbindelse til hjemmet giver fleksibilitet til alle brugere i husstanden. Dette gør det muligt for flere personer at surfe på internettet, samt downloade oplysninger og medier. En anden fordel ved at forbinde flere computere til den primære internetforbindelse er, at du kan vælge, om du skal udnytte trådløst netværk.