Sådan tilslutter du en Ubuntu-bærbar til et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilslutning af en bærbar computer til et netværk med Ubuntu

1.

Slut Ethernet-kablet til den bærbare computer og router. Hvis du opretter forbindelse til et trådløst netværk, skal du sørge for at dit trådløse kort er plugget ind og fungerer korrekt.

2.

Start computeren og log ind.

< p> 3.

Naviger til proceslinjen (øverst til højre på skærmen) og klik på ikonet Network Manager. Ikonet er et billede af to computerskærme.

4.

Vælg dit netværk fra listen.

5.

Enter din netværksnøgle (adgangskode).

6.

Klik på 'Connect'.

7.

Hvis dette ikke fungerer Naviger til 'System -> Administration -> Netværk.'

8.

Vælg forbindelsen og klik på 'Egenskaber'.

9.

Vælg din router fra rullemenuen Netværksnavn. Hvis det ikke vises, skal du indtaste SSID'en (netværksnavn) manuelt.

10.

Vælg 'Password Type' og indtast dit kodeord.

11 .

Hvis internetudbyderen udstedte en statisk IP-adresse, skal du vælge 'Statisk IP-adresse' i 'Konfiguration' boksen. Hvis din router automatisk tildeler IP-adresser, forlader du 'Konfiguration' som 'Automatisk konfiguration (DHCP).'

12.

Klik på 'OK'.

Ubuntu 's Network Manager giver dig mulighed for at oprette forbindelse til en bærbar computer til ethvert trådløst eller kablet netværk med et par klik med musen. Network Manager understøtter roamingtilstand for trådløse netværk, hvilket betyder at du kan oprette forbindelse til ethvert trådløst netværk inden for rækkevidde. Ubuntu understøtter adgang til kassetten, så længe Ethernet-kablet er tilsluttet og tilsluttet routeren. Hvis Ubuntu ikke automatisk kan oprette forbindelse til netværket, kan du også oprette forbindelse til det lokale netværk manuelt.