Sådan forbinder du to computere med to netværkskort og ingen router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den ene ende af Ethernet-kablet til netværksadapteren på den første computer. Slut den anden ende af Ethernet-kablet til netværksadapteren på den anden computer. Tænd begge computere.

2.

Højreklik på 'Mine netværkssteder' på den første computer og vælg 'Egenskaber'. Højreklik på 'Local Area Connection,' og vælg 'Properties' i pop op-menuen. Vælg 'Internet Protocol', og klik på 'Properties' knappen. Gentag dette trin for den anden computer.

3.

På den første computer skal du indtaste '192.168.1.2' (uden anførselstegn) i feltet 'IP-adresse'. Indtast '192.168.1.3' (uden citatmærker) i 'IP-adresse' -feltet på den anden computer. Indtast '255.255.255.0' i felterne 'Subnet mask' på begge computere og klik 'OK' for at gemme ændringerne.

4.

På den første computer skal du klikke på ' Start, 'og vælg' Kør '. Skriv '\\ 192.168.1.3' (minus anførselstegn) i tekstfeltet, og vælg 'OK'. Indtast dit brugernavn og adgangskode til den anden computer, når du bliver bedt om det.

Computernetværk bruges til at dele internetforbindelser, data, filer og eksterne eksterne enheder (såsom printere). Netværks hubs og routere gør det nemt at forbinde to eller flere computere sammen. I tilfælde af en hub eller routerfejl kan det dog være svært at overføre data fra en computer til en anden.En måde at overføre data til (uden at skulle ty til fysisk bærbare flashdrev eller genskrivbare cd'er frem og tilbage) er ved at bruge et Ethernet-crossover-kabel. Et crossover-kabel forbinder netværksindgangsstifterne på en computers netværkskort til netværksudgangsstifterne på den anden computers netværkskort.