Sådan indstilles en NTP-server-gruppepolitik

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Programmer'. Klik på 'Administrative værktøjer', og klik derefter på 'Gruppepolitik editor'. Dette åbner din GPO-objektkonsoleditor.

2.

Klik på 'Computer Configuration' i venstre panel for at udvide en liste over muligheder. Klik på 'Administrative skabeloner', 'System' og derefter 'Windows Time Service.'

3.

Klik på tasten 'Tidsleverandører' i den centrale rude. Her indstiller du NTP-gruppepolitikken for dine netværksbrugere.

4.

Dobbeltklik på 'Windows NTP Server.' Indtast dit centrale servernavn, du vil bruge som NTP-server. Dette er typisk domænecontrolleren for netværket. Klik på 'OK' for at gemme ændringerne.

5.

Luk GPO editoren. Det kan tage flere minutter for gruppepolitikken at udbrede på netværket og dine brugeres computere til at synkronisere med det centrale serverur.

Network Time Protocol (NTP) giver netværksbrugere mulighed for at synkronisere Windows-systemuret med en central server. Netværksbrugere synkroniserer deres systemur med en domænecontrollerserver på netværket. Domænecontrolleren synkroniseres med en central internetserver, så alle ure på netværket afspejler den korrekte tid. Dette er gavnligt for netværksadministratorer, der har tidsfølsomme job, der kræver systemklocks nøjagtighed for at undgå netværksproblemer.