Sådan konfigureres NTP-serveren i Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og indtast 'cmd' i tekstboksen. Tryk på 'Enter' for at åbne Windows-kommandolinjeværktøjet.

2.

Indtast 'net tid /?' i kommandolinjen og tryk på 'Enter'. Dette viser den rigtige syntaks og muligheder, som du kan bruge med kommandoen 'net tid'.

3.

Indtast følgende kommando i vinduet:net tid / computernavn / domæne: domænenavn / sætUdskift 'computernavn' med navnet på din synkroniseringsserver. Du kan vælge en internetserver eller din netværksadministrator kan forsyne dig med den centrale tidsserverkontrol. 'Domænenavn' er navnet på dit domæne, hvis du bruger en lokal netværksserver. Indstillingen '/ set' synkroniserer maskinen umiddelbart efter at du har kørt kommandoen.

4.

Dobbeltklik på ikonet for dato og ur i Windows-procesbakken. Tiden er synkroniseret med serveren.

Netværksadministratorer konfigurerer netværkstidsprotokol (NTP) servere for at sikre, at alle Windows-computere har en præcis tid, der er konfigureret på skrivebordet. Denne indstilling tillader administratorer at indstille systemtiden for hver klientmaskin uden manuelt at indstille tiden under computeropsætning. Det ændrer også tiden til en nøjagtig værdi, hvis en bruger manuelt ændrer systemtiden. Dette gør det til gavn for netværksadministratorer, der skal holde hvert system tid synkroniseret til en central server.