Sådan kontrolleres NTP-serveren i Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen. I tekstfeltet vises, skal du skrive 'regedit' og trykke på 'Enter.' Dette åbner din Registerredigering.

2.

Naviger til 'HKey\_Local\_Machine \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ W32Time \ Parameters' i din Registerredigering. Dobbeltklik på 'Type' og indtast 'NTP' i tekstboksen. Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger.

3.

Naviger til tasten 'HKey\_Local\_Machine \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ W32Time \ Config' i registreringseditoren. Dobbeltklik på 'AnnounceFlags' og indtast '5' i værdien. Dette sætter serverens pålidelighed til medium.

4.

Naviger til 'HKey\_Local\_Machine \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ W32Time \ Parameters' i registreringseditoren. Dobbeltklik på 'NtpServer' og indtast navnet på din tidsserver. Dette kan være en internetserver eller den primære domænecontroller på netværket. Netværksadministratoren giver dig navnet på domænecontrolleren. Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger.

5.

Luk Windows Registry Editor. Klik på Windows 'Start' knappen og indtast 'cmd' i tekstboksen. Tryk på 'Enter'. Dette åbner dit kommandolinjeværktøj.

6.

Skriv 'net stop w32time' i kommandolinjen og tryk 'Enter'. Skriv 'net start w32time' og tryk 'Enter'. Dette stopper og genstarter Windows-tidstjenesten og implementerer de ændringer, der er foretaget i registreringseditoren.

NTP-serveren (Network Time Protocol) er en konfigurationsindstilling i din Windows-computers registreringsdatabase. NTP-serveren synkroniserer din klokke tid med en central server, som typisk er den primære domænecontroller til dit Windows-netværk. Du kan kontrollere, om den primære domænecontroller er din NTP-server ved at se værdien i Windows-registreringsdatabasen. Du kan også ændre den tidsserver, der bruges i registreringsindstillingerne.