Sådan opretter du forbindelse til trådløs WiFi på vejen: Instruktioner

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find en åben WiFi-forbindelse. Mange steder reklamerer med tegn på, at WiFi er tilgængelig, men hvis du er i tvivl, skal du åbne din computer og scanne efter tilgængelige forbindelser. Dette gøres ved at klikke på ikonet nederst til højre på skærmen for din trådløse forbindelse og vælge forbindelse til et netværk. Du kan muligvis opdatere listen for at se alle tilgængelige forbindelser.

2.

Vælg en tilgængelig forbindelse fra listen, og klik på 'Connect'. Computeren vil forsøge at etablere en forbindelse med den trådløse router eller adgangspunktet og vil give dig besked, når forbindelsen er foretaget.

3.

Åbn et webbrowservindue og forsøg at navigere til en webside. Hvis siden kommer op, så er du tilsluttet og gratis at browse online. Men mange virksomheder, der leverer WiFi-adgangspunkter, kræver, at du accepterer en brugeraftale, selvom tjenesten er gratis. Når du forsøger at gå til en webside, bliver du omdirigeret til en side fra tjenesten med instruktioner om, hvordan du fuldfører din forbindelse.

Trådløse hotspots popper op flere steder end nogensinde. Restområder, lastbilstoppesteder, hoteller, caféer og endda restauranter og butikker giver adgang gratis eller til et mindre gebyr, hvilket gør det nemmere end nogensinde at forbinde, mens du er på vej. Det meste af tiden forbinder man med en af disse offentlige WiFu-hotspots er det samme som at oprette forbindelse til din trådløse hjemme eller på arbejde, men i nogle tilfælde er der et par ekstra trin involveret.