Sådan opsættes en DHCP-server til Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kontrolpanel.' I det åbne vindue skal du klikke på linket 'Netværksforbindelser'. Her vises alle de netværksforbindelser, der er konfigureret på din computer.

2.

Dobbeltklik på ikonet mærket 'Local Area Connection.' Dette åbner et konfigurationsvindue. Klik på ikonet i listefeltet mærket 'Internet Protocol (TCP / IP)' og klik på 'Properties' knappen. Dette åbner et andet konfigurationsvindue.

3.

Vælg indstillingen mærket 'Hent en IP-adresse automatisk' og klik på 'OK'. Dette indstiller konfigurationen, der instruerer Windows XP til at bruge din netværks DHCP-server til automatisk at hente en IP-adresse hver gang computeren starter.

4.

Klik på 'OK' på hovedegenskaberne vindue. Hvis du bliver bedt om at genstarte maskinen, skal du klikke på 'Genstart' for at fuldføre ændringerne.

En DHCP-server (Dynamic Host Configuration Protocol) giver automatiske IP-adressetjenester til dine Windows-klientcomputere. En DHCP-server tildeler automatisk IP-adresser til hver computer på netværket, så du behøver ikke manuelt at indtaste en IP-adresse for hver computer. Dette sparer tid for netværksadministratorer, der har flere computere til at administrere. DHCP-serveren findes automatisk, når Windows XP-computeren starter, men du skal først indstille netværkskonfigurationerne til at bruge DHCP, før tjenesten fungerer på maskinen.